АУГМЕНТАЦИЈА НА БРАДА

Што е аугментација на брадата (гениопластика-ментопластика)?

Процедура која ја корегира или преобликува брадата прекуаугментација со имплант за подобрување на обликот и рамнотежата на лицето. За некои случаиможе да се бара хируршка интервенција во која бочната коска се поместува напред за да се даде посакуваниот изглед.

Кој е соодветен кандидат за аугментација на брада?

Обично кандидатите за оваа операција се оние кои сакаат да го дефинираат лицето и да ја доведат брадата во сооднос со останатите карактеристики на лицето.

Колку долго трае аугментацијата на брадата?

Резултатите се перманентни од оваа операција, сепак, имплантот може да се проместува со текот на времето со што треба да се размениили замени.

Прилагодено напотребите на секој пациент важно е да создаде џеб на брадата во која се става имплантот. (Некои пациенти треба да имаат подолга операција за репоставување на коската на брадата). Засекот може да се постави во линиите на браздата под брадата или во устата.

Времетраење на операцијата – 45 мин / 1 час (под општа анестезија).

Болнички престој -1 ноќ.

Што да очекуваре веднаш по операцијата?

Пациентите ќе имаат облога кое ќе остане на местоза 2-3 дена за да се минимизираат модринки и да се поддржи новосоздадената форма. Може да има нежност, затегнатост и непријатност во првите неколку дена и треба да се следи течна исхрана додека не се отстранат конците. Зборувањето, јадењето и насмевањето може да биде тешко во првите неколку дена. Секоја почетна модринка со отокот треба да исчезне во рок од 7-10 дена по операцијата.

Како можам да ги сокријам знаците од операцијата на брадата?

Маскирна козметика, вклучувајќи коректор, контурни сенки и коректор во боја.

По колку време можам да се вратам во мојот нормален живот?

7-10 ноќевања се препорачени во Турција по хируршка интервенција на брада. Повеќето можат да се вратат на работа по 1 недела.

Може ли хируршката интервенција на брадатада се изведува без лузна?

Лузните по оваа постапка обично можат да бидат добро скриени во природната бразда под брадата или во устата. Поради отеченоста резултатите не може да се забележат до неколку месеци по операцијата.

Не е невообичаено да се комбинира оваа операција со ринопластика или со други процедури на лицето за да се помогне во поддршка на лицето и вратот и подобрување на профилот на лицето.

Trackback from your site.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :