ЕСТЕТКА ЛИПОСУКЦИЈА

Една од најпопуларните процедури во светот- Липосукција – го намалува вкупниот број на масни клетки што ви овозможува да ги промени контурите и недостатоците на вашето тело. Помагајќи повеќе за мастите одколку кожата, тоа е ефикасен начин да се отстранат тврдоглавите масни наслаги во телото кои нне исчезнуваат од спортот и исхраната.

Кој е соодветен кандидат за липосукција?

Оние кои се со умерена прекумерна тежина можат да имаат корист од липосукција, која кај жените обично може да се примени на абдоменот, колковите, бутовите, внатрешнита колена, надлактицита и грбот. Кај мажите најчесто се третираат градите, стомакот и слабините.

Колку долго трае липосукцијата?

Резултатите се перманентни се додека одржувате стабилна тежина. Ако добиете тежина после липосукција, таа ќе се покаже во областите кои не се третирани каде мастите ќе продолжат да се шират. Можно е да се направи по 18-годишна возраст и нуди најдобри резултати за младите кои имаат еластичност во кожата (Постојат различни процедури кои се однесуваат на вишокот кожа и стомачната хирургија кои можат да се вршат во комбинација со липосукција за да се добијат најдобри резултати).

Како се изведува процедурата за липосукција?

Мали засеци (3-6мм) се направени, а потоараствор инфузиран со канила (шупливи тенки, инструменти како цевки кои ги замрзнуваат маснотиите.) за анестезирање, намалување на крварењето и подобрување на екстракцијата на маснотии. Канулата се вметнува под кожата и се поместува наназад и напред , туркајќи ги маснотиите настрана додека ги заштитува садовите и нервите. Маснотиите потоа се ваѓаат и вашето тело се проверува за симетрија.

Времетраење на операцијата : 1 / 1.5 часа (под општа анестезија / седација).

Болнички престој:

Во зависност од видот на анестезијара и количината на отстранување на маснотиите, пациентот може да оди дома истиот ден или да остане 1 ноќ во болница.

Дали се носи хирушка облека за подршка по липосукција?

Специјално дизајнирана хируршка, истегнувачка, потпорна облека ќе ви биде облечена веднаш по постапката и ќе се носи за 4-10 недели. Оваа облека го минимализира отокот, ја подобрува регенерацијата на кожата, ги штити третираните области и ве прави да се чуствувате удобно.

Што да очекувам по операцијата?

Очекувајте значително отекување, па дури и зголемување на телесната тежина на почетокот по липосукција. Вашето лице, раце и нозе може да се отечени од течностите што се пуштаат во вас за време на постапката. Отокот патува надолу затоа може да искусите подпухнатост дури и во нетретирани области! Истекувањето, асиметријата, грутките, непријатностите на површината и нарушувањето на бојата ќе исчезнат во првите неколку недели. 3 ноќевања се препорачуваат по липосукција, отокот може да постои до 6 недели, а конечните резултати ќе се видат по 6-12 месеци по процедурата.

После колку време можам да се вратам во мојот нормален живот?

Повеќето пациенти не доживуваат голема болка од липосукција, иако се препорачува да се ограничат активностите за првите 7 дена.

Може липосукцијата да се изведува без лузна?

Минималните лузни за липосикција се поставени во рамките на природни свиткувања на вашето тело. Иако иницијално се видливи, обично во период од 6-12 месеци тие треба да бидат речиси исчезнати.

Може ли да се добие тежина по липосукција?

Липосукцијата ги отстранува некои од масните клетки, така да ако добиете тежина после операцијата може да ја зголемите тежината во други озони.

Дали липосукцијата отстранува целулит?

Целулитот е различен тип на маснотии, тој се наоѓа длабоко во септата каде липосуктивната канила не може да достигне. Липосукцијата може да го направи вашето тело да изгледа полесно, но не го излекува целулитот.

Во многу случаи, липосукцијата се изведува како дел од програмата за обликување на телото која се изведува со дополнителни процедури за максимален резултат, и тоа може да вклучи естетска хирургија на стомакот, бутовите и лифтинг на наглактицата. Резултатите од липосукцијата варираат од личност до личност и втора сесија може да биде неопходна за понатамошно подобрување. Треба да се разбере дека липосукцијата не е замена на исхрана и вежбање, додека целта треба да претставува подобрување, а не совршенство.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat