ЕСТЕТКА ХИРУРГИЈА НА ГРАДИ

Како се изведува операцијата на зголемување на гради?

Зголемувањето на градите со помош на ‘импланти’ ја зголемува полнотата на градите, го заменува волуменот и ја менува позицијата на градите кај жените кои го изгубиле ова после бременост, доење, стареење и губење на тежината и чувствуваат дека горниот дел од телото не е пропорционален со нивниот долен дел.

Кој е соодветен кандидат за операцијата на зголемување на градите?

Оние кои не се задоволни со големината на градите и би сакале да ги зголемат, што резултира со зголемување на самодовербата и самодовербата.

Колку долго трае зголемување на градите?

Ние ги користиме американските FDA сертифицирани импланти (Mentor), кои вклучуваат кохезивен гел. Не треба да ги менувате.

Како се спроведува процедурата за зголемување на градите?

Обично се прави засек во браздата под градите, подигнувајќи го ткивото на градите и создавајќи џеб во областа на градите за имплантот кој може да се стави или под мускулите во градите или директно под ткивото на дојката. (Одлука направена заедно со хирургот за најдобри резултати).

Времетраење на операцијата; 1 час (под општа анестезија).

Болнички престој : 1 ноќ.

Што да се очекува веднаш по операцијата?

Првично, вашите гради може ќе бидат снимени високо на градите или ќе носите хируршки градник за поддршка, одржување и заштита во следните недели. Некои непријатности и болка може да се доживеат особено од субмускуларно зголемување. Вашите гради ќе се чувствуваат цврсти и потечени, меѓутоа, по намалување на отокот градите ќе се вратат во нормална форма и позиција.

После колку време можам да се вратам во мојот нормален живот?

Некои пациенти можат да ја напуштат болницата истиот ден по операцијата, иако се препорачува една ноќ. Можете да се вратите на работа во рок од 1 недела ако не вклучувате физичка активност – ова треба да биде ограничено до 3 недели после хируршка интервенција и потешки вежбања не се препорачуваат пред 3 месеци.

Може ли операцијата на зголемување на градите да се изведува без лузна?

Зголемувањето на дојката вклучува засек и бара лузна, но користењето на бранот под градите остава минимални лузни кои потоа се скриени под новитегради. Овие лузни се видливи во почетокот, но по 6 месеци тие ќе бидат извонредно подобрени.

На која возраст може да направите зголемување на градите?

Генерално девојките треба да чекат се додака процесот на растење заврши (одобрениете на FDA за силиконски имплант е за зголемување на градите кај жени на возраст од 22 години и повеќе).

Дали имплантите на градите изгледаат нормално?

Да! Со денешните природни импланти, техники и избор во големина на имплантите, конечните резултати може да изгледаат совршено нормални.

Зголемувањето на градите е еден од начините за подобрување на изгледот на вашите гради, тоа е една од најпопуларните процедури што се прават во целиот свет и може да има голем позитивен ефект и врз вашето расположение и самодоверба.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat