ЕСТЕТСКА КОРЕКЦИЈА НА ОЧНИ КАПАЦИ

Најтенката кожа на нашето тело е на очните капаци. Поради оваа причина најраните знаци на стареење ќе бидат евидентни на очните капаци. Опуштена кожа и подуени кеси се очигледни и на горните и на долните очни капаци. Вишокот масно ткиво е евидентно на долниот очен капак и се видливи како масни кеси и оток. Сите овие промени му даваат на пациентот уморен и тажен израз.

Во некои случаи, лабавата кожа на горниот очен капак дури ја ограничува видното поле на окото. Овие несакани промени поврзани со возраста можат да се обноват со операција наречена Блефаропластика. Иако станува збор за мала интервенција , резултатите импресивно го менуваат изразот на лицето.

Постапката се изведува под локална анестезија и трае 20-40 минути, при што вишокот кожа и масно ткиво се отстранети и затворени со естетски конци.

По операцијата, пациентот може да има црни очи до четири дена. Пациентот може да се истушира на вториот ден и може да нанесува блага шминка на третиот ден за да ги покрие нијансните промените на очите. Петтиот ден, конците ќе бидат отстранети.

Не остануваат видливи лузни. Пациентот се враќа дома веднаш по процедурата.

Што преставува естетската хирургија на горниот очен капак?

Блефаропластика е хируршка процедура за отстранување на вишокот кожа и мускул од горните и долните очни капаци заедно со основното масно ткиво.

Блефаропластијата може да ја подобри овенатата и густата кожа.

Тоа може да помогне да се подобри видот кај постари пациенти кои имаат качулка на горните очни капаци. Може да направи забележителна разлика во изгледот на лицето со намалување или отстранување на изгледот на замор и старост. Очите изгледаат посвежо и помладо.

Кој е соодветен кандидат за естетската корекција на очни капаци?

Било која од следните состојби може да покаже дека сте добар кандидат за хирургија на очните капаци;

– Вишокот на кожата го замаглува природниот наклон на горните очни капаци.

– Опуштена кожа виси надолу од горните очни капаци, oслабувајќи го видот.

– Подуен изглед на горните очни капаци, при што очите изгледаат уморни.

Колку трае операцијата на горниот очен капак?
Иако не може да се даде гаранција, резултатите од оваа постапка се долготрајни. Отстранувањето на маснотиите од очните капаци, што е често причина за подуеност и формирање на кеси, е перманентно и оваа состојба не треба да се повторува. Кожата сепак продолжува да старее и лакомоста, заедно со фините брчки на површината на очниот капак, можат да се вратат по некое време.

Како се изведува процедурата на очните капаци?

Засекот е направен во природната кожна преграда на горните очни капаци, со што се отстранува прекумерната кожа и масното ткиво, мускулите и орбиталниот пресек (тенка сврзувачка ткивна мембрана) може да се затегнат и засеците внимателно се затвараат со фини конци.

Времетраење на операцијата: 15-25 минути (со локална анестезија).

Препорачан престој – Нема преноќување освен ако не се изврши во склопна операција со повеќе процедури и / ноќевања во Турција.

Што да очекуваме веднаш по операцијата?

Првично, може да почувствувате цврста сензација околу очите, со мали непријатности што трае еден ден или два. Луѓето кои ја извршиле постапката често се изненадени од тоа колку може да биде безболна хируршка операција. Отпрвин, засеците ќе бидат црвени, трнливи и болни, но на крајот ќе се изгубат и ќе станат речиси невидливи. Секој оток и модринки обично исчезнува во рок од 7-10 дена (варира од личност до личност). Визијата може да биде заматена неколку дена, а очите може да бидат чувствителни на светлина. Конците ќе бидат отстранети на крајот од првата недела, а во рок од неколку дена може да се употребува прекривна шминка за да се прикрие секоја дисколорација.

По колку време можам да се вратам во мојот нормален живот?

Затегнување, свиткување и кревање треба да се избегнуваат за време на раниот постоперативен период, но сепак ќе бидете во можност да ги продолжите повеќето од вашите нормални активности за 10 дена или помалку. Не треба да носите контактни леќи за една недела или две.

Може ли операцијата на очните капаци да се изведува без лузни?

Лузните се дел од процесот на лекување по секоја операција, но со корекција на очните капаци, тие се ставаат во рамките на нормалните набори на горниот очен капак. Остануваат малку розово-црвени за 6 месеци и како такви може да се сокријат со шминка и со тек на време евентуално исчезнува во тенка, речиси невидлива бела линија.

Блефаропластичната процедура нема да ги снемува брчките околу очите, ниту пак ќе ја подигне спуштената веѓа. Постојат и други процедури дизајнирани за овие цели. Темните кругови под очите може да се подобрат малку ако се работи за големи кеси, но најчесто темниот изглед на долната кожа на очниот капак останува.

Горната очна клеточна блефаропластика може да направи извонредна разлика во појавата на лицето, олеснување на изгледот на замор и старост. Очите изгледаат посвежи и помладо, а овие резултати може да траат многу години. Степенот на подобрување варира од пациент до пациент.

Trackback from your site.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :