ЕСТЕТСКА КОРЕКЦИЈА НА ЧЕЛОТО И ДЕЛОТ НА ВЕЃИТЕ

Што преставува подигнувањето на челото?

Исто така познат како лифтинг на челото, ги минимизира и ги изедначува наборите кои се развиваат преку челото, или оние што се појавуваат високо на мостот на носот; Го подобрува она што вообичаено се нарекува намуртени линии; Ги подигнува горните капаци и ги репозиционира ниските или слаби веѓи.

Кој е соодветен кандидат за подигнување на челото?

Една или повеќе од следните услови може да покажат дека сте добар кандидат за лифт на веѓи;

– Преразделена или ниска позиција на веѓите, која создава уморен или тажен изглед,

– Длабоки хоризонтални набори низ челото,

– Намуртени линии или бразди, меѓу веѓите, а понекогаш и над врвот на носот.

Колку долго трае естетската корекција на челото?

Резултатите од лифтот се перманентни и промените може да бидат суптилни или драматични во зависност од вашиот изглед пред операцијата. Треба да очекувате да почекате неколку недели, па дури и месеци за да го видите вашиот подобрен изглед. Секоја операција нуди подобрување и не го спречува процесот на стареење.

Како се изведува процедурата?

Постојат различни методи на оваа постапка кои сега се изведуваат, но конечната одлука зависи од многу фактори вклучувајќи го и количеството на вишокот на кожата, позицијата на косата и се донесува помеѓу пациентот и докторот.

А) Коронално подигнување веѓи (отворено) вклучува засек што се протега веднаш позади и паралелно со линијата на косата. Врисовите се измазнуваат и челото е подигнато. Оваа постапка малку ја крева косата и поради тоа може да не биде соодветна за машки пациенти кои можеби имаат тенка или недоволна коса за да ја сокријат лузната. Главната корист на овој метод е што вишокот на кожата може да се отстрани наместо да се затегне и многумина веруваат дека тоа дава најдраматични и трајни резултати.

Б) Ендоскопски лифтинг е наменет за пациенти со помала лаксиозност и претставува помалку инвазивна процедура. Околу 2-4 мали засеци се прават на различни точки во рамките на косата, мала камера е вметната под кожата за да го води хирургот додека челото се крева без да се подигне линијата на косата. Со овој метод, се отстранува кожата на линијата на косата, а не зад неа. Засеците лсе екуваат речиси невидливо во споредба со подолгата лузна на короналниот лифт.

Предности:

Помалку лузни, побрзо заздравување, може да се изведе иво најраните знаци на стареење и е идеален за пациенти со минимална коса кои се загрижени за лузните.

Времетраење на операција; 1-1,5 часа (под општа анестезија).

Болнички престој – Општо пациентите можат да ја напуштат клиниката истиот ден по оздравувањето во клиниката.

Што да очекувате по операцијата?

Секој почетен оток и модринки може да биде нерамномерен или асиметричен, ова е нормално. Повеќето оток најчесто се гледа во текот на првите 24 до 48 часа и се снемува во рок од 2 недели. Може да има вкочанетост кон предниот дел и ова обично поминува во рок од неколку месеци. Мало губење на коса волинијата на косата е исто така нормално, ова е привремено и косата повторно ќе расте.

После колку време можам да се вратам во мојот нормален живот?

7-10 ноќи се препорачуваат во Турција по хируршка интервенција ивраќањето на работа по ова време е вообичаено. Конечните резултати ќе се видат неколку месеци по операцијата.

Може ли хируршката операција да се изврши без лузна?

Лузните се дел од процесот на заздравување по операцијата, но поради локацијата на лузните од оваа интервенција , кои обично се лесно покриени и следејќи ги насоките на хирурзите со текот на времето тие ќе исчезнат и ќе станат речиси забележливи.

Челото покажува лутина, грижа, изненадување и други емоции, додека спуштените веѓи може да предизвика појава на замор и загриженост. Овој лифтинг ги враќа веѓите во поповолна положба за подобрување на изгледот.

Trackback from your site.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :