МИНИ – ХИРУРГИЈА НА СТОМАКОТ

Што претставува мини-хирургијата на стомакот?

Често по раѓањето на дете или промена на телесната тежина резултира со испуштена, прекумерна кожа во долниот дел на стомакот. Вежбањето и исхраната може да немаат ефект за затегнувањето на оваа лабава, вишока кожа. Додека целосната хирургија на стомакот отстранува поголеми количини на кожа и маснотии и затегнува длабок слој на мускулите на желудникот, мини-хирургијата на стомакот работи на долниот дел на стомакот самосо отстранување на вишокот на кожа и маснотии што се појавуваат над врвот на вашите панталони!

Кој е соодветен кандидат за мини-хирургија на стомакот?

Ако лаксиозноста на вашата кожа, испуштеност и слабост на вашите мускулите се ограничени на површината под стомакот, може да бидете соодветни за оваа процедура.

Колку долго трае интервенцијата?

Резултатите од оваа интервенцијаможе да се видат веднаш и резултатите се долготрајни, под услов да бидат проследени со здрава исхрана и начин на живот и да нема големи промени во тежината во иднина.

Како се изведува мини-хирургијата на стомакот?

Оваа постапка е слична на стандардната абдоминопластика, но засекот се прави само за да се отстранува на вишокот кожа и маснотии од долниот абдоминален дел. Многумина очекуваат лузна од само 4-5см, но тоа не е можно, мора да биде доволно долго за да вклучи остранувањена вишокот на кожа. (Обично 14-20 см)

Времетраење на операцијата: 1 / 1,5 часа. (Под општа анестезија).

Болнички престој: Често престојот не е неопходен, но препорачуваме една ноќ во болница.

Како се изведува мини-хирургијата на стомакот?

Ова обично вклучува засек направен низ долниот дел на стомакот, веднаш над пубичната зона, оттука вишокот кожа и маснотија се отстрануваат и затегнуваат.

Што треба да очекувам веднаш по интервенцијата?

Вашиот стомак може да се чувствува тесно, болно и непријатно. Овие се нормални дејствја и ќе поминат во рок од 2-4 дена. Очекувајте минимална појава на модринки и отоци и носење облека за медицинско лекување до еден месец по процедурата. Закрепнувањето од мини-хирушката интервенција на стомакот е многу побрз од стандардната абдоминопластика, бидејќи мускулите не се третираат, обично е неопходна минимална липосукција, а папокот не е репозициониран.

После колку време можам да се вратам во мојот нормален живот?

Закрпнувањето, како и секогаш, по секоја интервеција на естетска хирургија не треба да се побрза и секој што не се согласува со ова треба да го слуша своето тело, така да кога чуствувате болка или ви кажува дека сте уморни, тогаш одморете се!

Лесното вежбање може да започне по 1 месец а целосната рутина после 3 месеци. Иако видливи конечни резултати може да се видат по 6 месеци. Во Турција се препорачува престој од 7 ноќевања, а повеќето од пациентите можат да се вратат на работа по една недела.

Може ли да се изведува мини-хирургија на стомакот без лузна?

Хирургијата на стомакот, било мини или друг начин остава лузна, резултатите од интервенцијата, како резултат на процедурата на естеска хирургија, меѓутоа, сепак лузната од мини хирургијата на стомакот е многу пократка од онаа на целосната хирургија на стомакот, направена што е можно пониско над пуби чната зона за да може да биде Скриена со долна облека до целосно обновување 12 месеци по операцијата.

Погоден само за оние со минимален вишок кожа и маснотии во долната абдоминална зона, кога се комбинира со липосукција, со што се отстранува вишокот на маснотии, мини-хирургијата на стомакот ја враќа добрата контура, повитка половина, тенок и помлад изглед. Изведена како единствена процедура, таа исто така се комбинира со обликување на градите, очнитекапаци и хирургија на лицето.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat