СТОМАЧНА ХИРУРГИЈА (АБДОМИНОПЛАСТИКА)

Што претставува стомачната хирургија (абдоминопластика)? Популарна процедура за отстранување и затегнување на кожата и маснотиите на средниот и долниот стомак, обично мускулите на абдиминалниот ѕид се затегнуваат истовремено. Често во комбинација со липосукција на стомакот, абдоменот, колковите, половината и бутовите се добиваат најдобри резултати.

Кој е соодветен кандидат за операција на стомакот?

Доколку имате вишок абдоминална кожа, сјаен стомак, испуштен стомак или мускулна слабост, оваа интервенција ќе го подобри вашиот изглед. Генитиката, раѓањето на дете, типот на кожата, губење / покачување на тежината често ја шират кожата до точка каде веќе не се контрактира. Ако вишокот на кожата и лабавите мускули се ограничени до под папокот, тогаш може да бидете посоодветен кандидат за мини-стомачна хирургија со пократка лузна,без релоцирање на папокот, пократки лузни и побрзо закрепнување.

Колку трае стомачната хирургија?

Резултатите се перманентни, но мора да бидат придружени со редовна спортска програма и здрав начин на живот.

Како се изведува процедурата на стомачна хирургија?

Ова обично вклучува засек направен низ долниот дел на стомакот, точно над пубичната зона, од каде кожата се одделува од стомачниот ѕид до вашите ребра, вишокот е отстранет и затегнат. Мускулите може да се повлечат поблиску и да се затворат во нивната нова положба. Често се прави втор засек за отстранување на папокот од околното ткиво, а потоа се релоцира на вистинската позиција.

Времетраење на операцијата: 1,5 / 2 часа (под општа анестезија).

Што треба да очекувам веднаш по операцијата?

Очекувајте минимални модринки, но значителен оток (особено ако се изведува со липосукција). Привремено непријатност и болка може да се доживее особено ако се изврши затегнување на мускулите. Каналите може да се остават на место 3-5 дена за да помогнат со отстранувањето на вишокот фјуиди од телото. Истекување, асиметрија, грутки, површински неправилности, цврстина, непријатност и дисколорација се нормални во овој момент и ќе исчезнат во првите неколку недели. Во Турција се препорачува 7-14 ноќевања. Модринки и оток може да постојат до 6 недели, а крајните резултати често се невидливи и до 12 месеци по операцијата.

Дали ќе носм подржна облека по липосукција?

Специјално дизајнираниот хируршки, еластичен врзив материјал ќе ви биде принуден веднаш по операцијата и треба да се носи до 6 недели по операцијата. Оваа облека го минимализира отокот, ја подобрува регенерацијата на кожата, ги штити третираните области и ви нуди комфорт.

После колку време можам да се вратам во мојот нормален живот?

Ова процедура не треба да се побрза. Пешачењето се препорачува од почетокот на операцијата, но енергичнаите вежби се избегнуваат до 6 недели по операцијата. Во Турција се препорачува 7-10 ноќевања, а повеќето од нив можат да се вратат на работа во рок од 2 недели. Потребно е да помине една година пред да се израмни лузната, истата да омекне, да исчезне и да се видат конечните резултати.

Дали операцијата на стомакот може да се изврши без лузна?

Операцијата на стомакот вклучува отстранување на кожата и создаваформирање на лузна која се протега речиси од еден крај до другиот, сепак поставена што е можно пониско за да може да се сокрие со долна облека во иднина. Повеќето лузни се видливи во почетокот и се потребни до 12 месеци за целосно да се исчезнат.

Со отстранување на вишокот кожа и масти, може да се добие помлад, послаб, поконтурен и потенок изглед. Често изведена како дел од процедурата за обликување на телото , оваа интервенција се изведува заедно со хирургија на градите, лифтинг на бутовите и рацете.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat