Ултера-ХИФУ

HIFU (УЛТХЕРА)

HIFU; Терапијата на Фокусиран ултразвук со висок интензитет е најмногу употребуваниот процес на денешницата и преставува револуција во борбата против стареењето.

Со краткото времетраење на терапијата и долгорочното влијание, терапијата HIFU дава можност за подмладување без оперативен зафат.

Секој човек, со тек на времето ги приметува знаците на староста врз својата кожа. Проширената вилица, зголемените подочњаци, проширени пори и овенатиор врат се само дел од овие знаци.

Поголемиот дел од жените и мажите ја користат оваа терапија, независно од личниот процес на стареење.

Овој метод, кој има ултразвучно фокусирана технологија со висок интензитет, ја затегнува кожата и нуди можност за подмладување без операција.

За разлика од козметичката хирургија и ласерските третмани, HIFU делува на подлогата, а не на површината на кожата.

Ултразвучната енергија се користи во овој третман и го активира производството на колаген во кожата со исклучително чувствителни термички звучни бранови.

Длабочината е многу важна кај оваа терапија. На 1,5 мм, HIFU ги измазнува брчките. На 3 мм го зголемува колагенот и ги минимизира несовршеностите на кожата, а на 4,5 мм ја затегнува кожата.

Како резултат на додаток на колаген формира подмладен овален на лицето и ги затегнува области како што се пределот околу очите, веѓата, образите, вратот и областа на деколтето.

Уште подобро, HIFU го предизвикува производството на колаген во наредните шест до 12 недели, предизвикувајќи ефектот да продолжи со месеци по третманот.

Третманот на HIFU трае околу 30 минути и може да бидат потребни повеќе сесии во зависност од проблемите со кожата.

Интервалите на сесиите се 1 месец, но ефектите може да траат до 2 години. Така, можно е да се подмлади кожата без операција.

Како основен метод на работа, оваа терапија ги користи користи звучни бранови што човечкото уво не може да ги чуе, што предизвикува контролирани изгореници во форма на точки.

Прави точка директно до целта на саканата длабочина без никаков ефект врз површината на кожата. Така, создава стотици лековити фокуси во фаталниот слој околу дермисот и мускулите.

Овие лековити фокуси создаваат и ефекти на регенерација и истегнување во дермалниот и фасцијалниот слој.

Бидејќи овие области заздравуваат со контракции, т.е. намалување, тоа обезбедува истегнување работејќи како кревање на кожата. Така, со стимулирано производство на колаген, тесен и обновен изглед се добива во просек од 3 до 6 месеци.

HIFU е метод одобрен од ФДА што се користи за затегнување на кожата на лицето и вратот и може да се користи против брчки на кожата во следниве области:

  • Вилица
  • Очни капаци
  • Грло
  • Образи
  • Внатре во бутот, во раката и стомакот
  • Во околината на устата
  • Лабавите вртоци околу вратот
  • Тенки линии и брчки
  • Под вилица и грло
  • Подочњаци

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat