ХИРУРГИЈА НА МАШКИ ГРАДИ

Што претставува гинекомастијата?

Медицинскиот термин гинекомастија значи зголемени гради кај машките. Чест случај во една или двете гради, што влијаат на околу 40-60 проценти од мажите често како резултат на хормонални промени, наследни состојби, болести или употреба на одредени лекови. Постапката за намалување на градите кај мажите хируршки ги отстранува масното и / или жлечното ткиво од градите, а во ретки случаи и прекумерната кожа за да се добие рамномерни, поцврсти гради конзистентни со контура на машко тело.

Гинекомастијата се карактеризира со следните карактеристики во една (еднострано) или двете гради (билатерално);

– Вишок на локализирани масти,

– Вишокот на развој на железни ткива,

– Комбинација на вишокот на маснотии и жлезденото ткиво,

-Непријатност во врска со зоната на градитеунцомфорабленесс.

Одредени фактори на животниот стил можат да придонесат за оваа состојба. Мажите со прекумерна тежина прво треба да се обидат да ги поправат своите зголемени машки гради преку губење на тежината и вежбање. Во некои случаи мажите со прекумерна тежина можат да бидат обесхрабрени од операцијата. Најдобри кандидати се оние кои имаат цврста, еластична кожа која во некои случаи ќе преобликува во новите контури на телото.

Колку долго трае операцијата на гинекомастија?

Не може да се даде гаранција, но резултатите се перманентни. Ретко се случува, но може да биде потребна втора операција за да се постигнат посакуваните резултати.

Како е извршена гинекомастијата?

Зголемените машки гради може да се намалат со липосукција и / или со намалување на вишокот на вроденото ткиво. Ако е присутна прекумерно вродено ткиво, маснотии и кожа, тоа ќе се отстрани хируршки. Ако, од друга страна, само масното ткиво треба да се отстрани, може да се изврши само липосукција.

Времетраење на операцијата :45 минути / 1 час (општа или седативна анестезија).

Болнички престој – 1 ноќ.

Што да очекувате веднаш по операцијата:

Може да има привремено губење на осетот на градите, вкочанетост и печење по постапката со гинекомастија која може да трае дури и до една година. Отокот, сепак, треба да се повлече во рок од шест месеци. Специјална облека ќе се носи низ пост хирургијата за 4-6 дена за да се помогне на лекување.

После колку можам да се вратам во мојот нормален живот?

3-10 ноќевања се препорачуваат во Турција по гинекомастија. Повеќето мажи можат да се вратат на работа во рок од 3-10 дена, но конечните резултати бараат подолго време за да се видат и тоа поради отокот.

Може ли гинекомастијата да се изврши без лузна?

Лузни се дел од процесот на закрпнување по операцијата, но со следење на упатствата на хирурзите лузните околу брадавицата со текот на времето ќе исчезнат.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat