ХИРУШКИ ЛИФТИНГ НА ГРАДИТЕ

Што преставува хирушкиот лифтинг на градите (Мастопексија)?

Како резултат на доењето, гравитацијата, промената на тежината и стареењето градите се испуштаат и ја губат својата форма. Лифтингот на градите ги крева и обликува вашите сопствени ткива на градите со што ја намалува и затегнува испуштената кожа и ја придвижува вашата брадавица во повисока положба. Тоа може дури да гинамалува разликите меѓу градите и да ја намали големината на ареолата. Во комбинација со потпиренимплант може да се зголеми волуменот на градите.

Кој е идеален кандидат за хируршка интервенција на градите?

Извршено по 18-годишна возраст, еден или повеќе од следниве услови може да покажат дека сте добар кандидат;

• Градитеви се испуштени, но со задоволителна големина,

• Градите немаат супстанција или цврстина,

• Брадавици и ареолите се насочени надолу, особено ако се поставени под браздата на градите.

Колку долго трае лифтингот на градите?

Резултатите се долготрајни, меѓутоа, градите ќе продолжат да се испуштаат со возраста, тежинските промени и идните бремености. (Најдобро се изведува по раѓање на дете или откако процесот на губење на тежината е завршен);

Како се изведува интервенцијата за подигнување на градите?

Обично со користење на техника “вертикална мастопексија” или техниката “Lollipop ” (Le Jeur) се врши инцизија околу ареолата која се протега вертикално надолу кон природниот напрег на градите. Вишокот на кожата е отстранета од околу aреолата и на основата на градите. Брадавиците се преместуваат во повисока положба. Преостанатата кожа на дојката е затегната и се користи за подигнување и обликување на ткивото на дојката во нови, поцврсти и повисоко позиционирани гради.

Времетраење на интервенцијата: 1-1,5 часа (под општа анестезија).

Болнички престо: 1 ноќ.

Што да се очекува веднаш по операцијата?

Вообичаено ќе ја напуштите болницата со еластични завои што ги покриваат вашите гради, кои ќе бидат отечени и нежни за неколку дена. Мек потпирен прслук ќе ги замени овие завои во рок од 3 дена, кои треба да се носи за неколку недели. Може да има губење на чувство на брадавиците и кожата на дојката, што е нормално и обично поминува во рок од 4-6 недели.

После колку време можам да се вратам во мојот нормален живот?

Процедурата не треба да се побрза и обично трае 3-4 недели. Во Турција се препорачува престој од 7-10 ноќевања по интервенцијата и повишето пациенти се враќаат на работа во рок од 2 недели ако не се вклучува физичка активност.

Резултатите од лифтинг на градите обично може да се видат после 3-6 месеци.

Може ли хируршката операција да се изведува без лузни?

Лузните се резултат на било која хируршка процедура и треба да се очекуваат. Со минимални лузни од lollipop методата, вертикалата и лузните околу брадавиците ќе исчезнат за да станат речиси невидливи 9-12 месеци по операцијата.

Која е разликата помеѓу лифтинг на градите и намалување на градите?

Техниките се слични, но лифтингот на градите ги остава градите со иста големина или помала од големината пред операција, со минимални лузни. Додека со намалување на градите се отстрануваат повеќе ткива на дојка (маснотии, жлезди) и вишокот на кожата за да се добијат помали гради.

Лифтингот исто така се изведува за време на намалување на градите, создавајќи повеќе младешки изглед на градите, меѓутоа, долгите лузни ќе бидат поставени под градите.

Лифтингот на градите може да се изврши како една постапка за подигнување и зацврстување на вашите гради, давајќи им повеќе младешки и склони контури. Во многу случаи, лифтингот се изведува како дел од процедурата за обликување на телото, често со липосукција и абдоминопластика за најдобро подобрување на севкупниот изгледот.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat