ХИРУШКО НАМАЛУВАЊЕ НА ГРАДИТЕ и ЛИФТИНГ ОПЕРАЦИЈА

Жените со многу големи, испуштени гради може да доживеат различни медицински проблеми предизвикани од прекумерната тежина – од болки во грбот и вратот и од иритација на кожата до скелетни деформитети и проблеми со дишењето. Намалувањето на градите освен што е естетска хируршка интервенција, исто така, се врши како интервенција од здравствени причини за подобрување на квалитетот на животот.

Редукцијата на градите, технички позната како редукција на мамопластиката, е постапка на намалување и подигнување на хормонално или конгенитално големи гради. Операцијата се изведува под општа анестезија и трае 3 часа со една ноќ на хоспитализација. Обично се изведува со техника наречена вертикална мамопластика.

Оваа неодамна користена техника во светот ќе остави по операцијата засек која кружи на ареолата, се протега надолу и ја следи природната крива на бранот под градите.

Ткивото на лузната често останува грутчесто и црвено со месеци, а постепено станува помалку очигледно во рок од една година, понекогаш на крајот бледнее кон тенки бели линии. Вашиот доктор ќе ги покаже овие лузни на неговиот компјутер за вас. На 4-тиот ден по операцијата ќе бидете во можност да се вратите на работа.

Детални информации;

Зголемувањето на градите според развојни причини, бременост или стекнување на тежина е еден од честите проблеми. Ова не е само естетски проблем, но исто така води кон болка во рамо, болка во грбот, скелетни деформитети и иритација на кожата. Пациентите кои бараат решенија за вакви проблеми треба да ги прочитаат следните информации:

Испитајте дали зголемувањето на градите се должи на хормонски проблем.

Прашајте дали зголемувањето е континуиран проблем.

Испитајте дали постои палпабилна маса со или без болка при испитување на градите.

Испитајте дали постои претходна операција на дојка или инфекција.

Вашиот доктор ќе ве праша неколку прашања и ќе ве информира за горенаведените ставки. Обично хируршка процедура е соодветна за зголемувања кои не се поврзани со хормонален проблем или ако градите престанале да се зголемуваат во последните 6 месеци. За пациенти над одредена возраст и оние со маса во нивните гради, тестот како мамографија е соодветен пред интервенцијата. Потоа, вие и вашиот лекар ќе одлучите за соодветната техника според спецификациите на вашата кожа и ткивото на дојката.

Пред интервенцијата ќе бидете подложени на некои лабораториски испитувања, детален физички преглед и цртеж на работниот план на кожата според избраната техника на работа. Операцијата ќе се изврши под општа анестезија.

Периодот на работа ќе трае помеѓу 2-4 часа во зависност од избраната техника. Ќе мора да останете 1 или 2 дена во болницата. На 4-тиот час по операцијата ќе почнете да јадете и да одите. Во првите неколку дена ќе имате вшмукувана кеса нареченканал поставен во оперираната зона за да се соберат прекумерни течности и крв. Зависно од собраниот материјал, каналот ќе се отстрани за 1-2 дена. Соодветно е да се ограничат прекумерните движења на рацете во првите денови. Во првата недела ќе имате завој што ќе ги завие вашите гради. Ова ќе биде отстрането на 7 ден по операцијата и ќе се замени со само тенка лента која ја покрива линијата на засекот, која ќе остане уште една недела.

Зголемувањето оди обично заедно со испуштени гради. Ако обликот на градите е добар, но само големината е голема поради акумулација на маснотии, намалувањето на градите може да се изврши само со метод на липосукција.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat