ХИРУШКО НАМАЛУВАЊЕ НА ГРАДИТЕ

Што е претставува хирушкото намалување на градите?

Големи, тешки и испуштени гради можат да бидат товар што ќе ве спречи да уживате во спортот, да ја купите облеката што ја сакате, предизвикувајќи ви непријатни ситуации. Намалувањето на градитеможе да ги поправи овие и другите проблеми што ви помагаат да се чувствувате попријатно со самите себе.

Кој е соодветен кандидат за хирушко намалување на градите?

Оние над 18 години кои имаат физичка и емоционална болка, болка во вратот и грбот предизвикана од големи гради. Асиметриите во форма или големина на големите гради може да се третираат истовремено.

Колку време трае намалувањето наградите?

Резултатите се долготрајни, меѓутоа големината и обликот на градите ќе се променат со било какво идно раѓање, хормоналните промени, флуктуации на тежината, возраста и неупотребата на прслук.

Како се изведува процедурата за намалување на градите?

Обично изведена со засек со “закотвен облик” кој кружи на ареолата, се протега надолу кон и по должината на природната бразда на телото под градите. Во повеќето случаи брадавицата останува прикачена на крвните садови и нервите, но ако градите се многу големи, тогаш може да се отстранат и да се пресадат во повисока положба. Кожата потоа се носи од двете страни на дојката надолу и околу ореолата, обликувајќи ја новата контура на градите.
Времетраење на операцијата: 1,5 / 2 часа (под општа анестезија).
Болнички престој: 1 ноќ.
Што да се очекува веднаш по операцијата?
Вообичаено ќе ја напуштите болницата со еластични завои што ги покриваат вашите гради, кои ќе бидат отечени и нежни за неколку дена. Мек потпирен прслук ќе ги замени овие завои 4-5 дена подоцна за да се носи до 8 недели.

Губење на чувството на брадавиците и кожата на дојката е нормално и обично поминува во рок од 4-6 недели за кое време активностите треба да се ограничат. Каналите може да се остават на место за да се отстрани вишокот течност од телото и се обично отстранети 2-4 дена подоцна.

После колку време можам да се вратам во мојот нормален живот?

Ниеден процес на закрпнување после операција не треба да се побрза. Во Турција се препорачува престој од 7-10 ноќевања, а повеќето од нив можат да се вратат на работа во рок од 2 недели. Ограничете го вежбањето додека не се зголемат нивоата на енергија и избегнувајте сештоосвен нежен контакт со вашите нови гради до 6 недели. Ќе бидат потребни 6 месеци за градите да се прилагодат на нивната нова големина и форма.

Дали може хирушкото намалување на градите да се изведува без лузна?

Отстранувањето на кожата создава екстензии на лузни на и под градите. Повеќето лузни се видливи во почетокот, може да бидат грутчести и црвени неколку месеци, но со правилна грижа во текот на следните 12 месеци тие ќе исчезнат.

Дали намалувањето на градите влијае на доењето?

Со намалување на градите се отстрануваат многу од млечните канали до брадавиците, затоа доењето можеби не е можно по оваа постапка.

Изведено за да ги доведе градите во сооднос со останатиот дел од телото и да го олесни непријатното чувство, намалувањето на градите исто така се изведува како дел од програмата за обликување тело со абдоминопластика и липосукција и други естетски процедури.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat