HIFU (ULTHERA)

HIFU (ULTHERA)

HIFU; Terapia me ultratinguj të fokusuar me intensitet të lartë është procesi më i përdorur sot dhe paraqet një revolucion në luftën kundër plakjes.

Me kohëzgjatje të shkurtër të terapisë dhe ndikim afatgjatë, terapia HIFU siguron përtëritje pa operacion.

Çdo person, me kalimin e kohës, njeh shenjat e pleqërisë në lëkurën e tij/saj. Nofulla e zmadhuar, rrathët nën sy të zmadhuar, poret e zmadhuara dhe qafa e rrudhur janë vetëm disa nga këto shenja.

Shumica e grave dhe burrave përdorin këtë terapi, pavarësisht nga procesi i tyre personal i plakjes.

Kjo metodë, e cila ka një teknologji të fokusuar me ultratinguj me intensitet të lartë, shtrëngon lëkurën dhe ofron mundësinë e rinimit pa operacion.

Për dallim nga kirurgjia kozmetike dhe trajtimet me lazer, HIFU punon në substrat, jo në sipërfaqen e lëkurës.

Energjia me ultratinguj përdoret në këtë trajtim dhe aktivizon prodhimin e kolagjenit në lëkurë me valë tingujsh jashtëzakonisht të ndjeshëm termik.

Thellësia është shumë e rëndësishme në këtë terapi. Në 1.5 mm, HIFU sheshon rrudhat. Rrit kolagjenin në 3 mm dhe minimizon papërsosmëritë e lëkurës, dhe në 4.5 mm shtrëngon lëkurën.

Si rezultat i plotësimit të kolagjenit ajo formon një ovale të përtërirë në fytyrë dhe shtrëngon zona të tilla si zona e syrit, vetullat, faqet, zona e pasme e dekoletit.

Më mirë akoma, HIFU nxit prodhimin e kolagjenit gjatë gjashtë deri në 12 javëve të ardhshme, duke bërë që efekti të vazhdojë për muaj të tërë pas trajtimit.

Trajtimi HIFU zgjat rreth 30 minuta dhe mund të kërkojë më shumë seanca në varësi të problemeve të lëkurës.

Intervalet e seancave janë 1 muaj, por efektet mund të zgjasin deri në 2 vjet. Kështu, është e mundur të rinoni lëkurën pa operacion.

Si metodë themelore e punës, kjo terapi përdor valë me tinguj që veshi i njeriut nuk mund t’i dëgjojë, duke shkaktuar djegie të kontrolluara në formën e pikave.

Ajo bën një pikë drejtpërdrejt në shënjestrën në thellësinë e dëshiruar pa efekt në sipërfaqen e lëkurës. Kështu, krijon qindra përqendrime shëruese në shtresën fatale rreth dermës dhe muskujve.

Këto përqendrime shëruese gjithashtu krijojnë efekte të rigjenerimit dhe shtrirjes në shtresat e lëkurës dhe fytyrës.

Ndërsa këto zona shërohen me kontraktime, d.m.th. ulje, siguron punë shtrënguese si ngritjen e lëkurës. Kështu, me prodhimin e kolagjenit të stimuluar, një pamje e ngushtë dhe e përtërirë merret mesatarisht nga 3 deri në 6 muaj.

HIFU është një metodë e aprovuar nga FDA e cila përdoret për të shtrënguar lëkurën e fytyrës dhe qafës dhe mund të përdoret kundër rrudhave të lëkurës në zonat e mëposhtme:

  • Nofulla
  • Kapakët e syve
  • Fyt
  • Faqe
  • Brenda kofshës, krahut dhe stomakut
  • Në afërsi të gojës
  • Kyçet e lirshme rreth qafës
  • Vija dhe rrudha të holla
  • Nën nofullën dhe fytin
  • Rrathët nën sy

 

Tags: ,

Trackback from your site.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat