KIRURGJIA E QEPALLËS SË SIPËRME

Çfarë është kirurgjia e qepallës së sipërme?

Blefaroplastika është një procedurë kirurgjikale për të hequr lëkurën dhe muskujt e tepërt nga qepallat sipërme dhe të poshtme, së bashku me indin yndyror themelor.

Blefaroplastika mund të përmirësojë lëkurën e venitur dhe të varur.

Kjo mund të ndihmojë në përmirësimin e vizionit te pacientët më të vjetër që kanë kapakë te qepallat e tyre të sipërme. Ajo mund të bëjë një dallim të dukshëm në pamjen e fytyrës duke ulur apo edhe duke hequr pamjen e lodhjes dhe moshës së vjetër. Sytë duken më të freskët dhe më rinorë.

Kush është një kandidat i përshtatshëm për ndërhyrje kirurgjike?

Çdo një nga kushtet e mëposhtme mund të tregojë se jeni një kandidat i mirë për kirurgji të qepallave;
– Lëkura e tepërt e errëson mbylljen natyrale të qepallave të sipërme.
– Lëkura e lirshme që varet nga qepallat e sipërme dhe dëmton vizionin.
– Një pamje e fryrë në qepallat e sipërme, duke i bërë sytë të lodhur.

Sa kohë zgjat kirurgjia e qepallës së sipërme?

Asnjë garanci nuk mund të jepet nga askush, megjithatë rezultatet e kësaj procedure janë afatgjata.Largimi i yndyrës nga qepallat, që shpesh është shkak i fryrjeve dhe krijimit të qeskave është i vazhdueshëm dhe ky rast nuk duhet të përsëritet.

Si kryhet procedura e qepallës?

Prerja bëhet në palosjennatyrale të lëkurës së qepallave të sipërme, hiqet e tepërta e lëkurës dhe indit yndyror, muskujt dhe sekti orbital (një membranë e hollë e indit lidhës) mund të shtrëngohen dhe prerjet mbyllen me kujdes me qepje të imta.

Kohëzgjatja e operimit: 15-25 minuta (me anestezi lokale).

Qëndrimi i rekomanduar – Nuk ka qëndrim gjatë natës nëse nuk kryhet në ndërthurje me më shumë procedura.

Çfarë të prisni menjëherë pas operacionit?

Fillimisht, ju mund të ndjeni një ndjesi ngushtimi rreth syve, me pakënaqësi të vogla që zgjasin për një ose dy ditë. Njerëzit të cilët kanë kaluar procedurën shpesh habiten se si mund të jetë kirurgjia e qepallës pa dhimbje. Fillimisht prerjet do të jenë të kuqe, me gunga dhe plagë, këto përfundimisht do të zbehen dhe do të bëhen gati të padukshme. Çdo ënjtje dhe nxirrje zakonisht zhduket brenda 7-10 ditëve (ndryshon nga personi në person). Vizioni mund të jetë i paqartë për disa ditë dhe sytë tuaj mund të jenë të ndjeshëm ndaj dritës. Qepjet do të hiqen në fund të javës së parë, brenda disa ditësh mund të përdoret grimi për të fshehur çdo njollë.

Sa kohë do të kalojë para se të mund të kthehem në jetën time normale?

Tendosja, përkulja dhe tërheqja duhet të shmangen gjatë periudhës së hershme postoperative, por ju do të jeni në gjendje të rifilloni shumicën e aktiviteteve tuaja normale në 10 ditë ose më pak. Ju nuk duhet të mbani lente kontakti për një ose dy javë.

A mundet kirurgjia e qepallës të kryhet pa lënë shenja?

Shenjat janë pjesë e procesit të shërimit pas çdo operacioni, por me kirurgji të qepallës këto janë vendosur brenda rrudhave normale dhe palosjeve të qepallës së sipërme. Edhe pse mund te mbesin pak rozë – të kuqe për rreth 6 muaj, ata do të fshihen duke u venitur përfundimisht në një vijë të hollë, gati të padukshme.

Procedura e blefaroplastikës nuk do të zhdukë rrudhat rreth syve e as nuk do të ngrejë vetullat. Ka edhe procedura të tjera të dizajnuara për këto qëllime. Rrathët e errëta nën sy mund të përmirësohen pak nëse kjo ka të bëjë me qeska të mëdha, por në të shumtën e rasteve pamja e errët e lëkurës së qepallës së poshtme mbetet.

Blofaroplastika e sipërme e qepallës mund të bëjë një ndryshim të dukshëm në pamjen e fytyrës, duke zbutur pamjen e lodhjes dhe moshës së vjetër. Sytë duken më të freskët dhe më rinorë dhe këto rezultate mund të zgjasin shumë vite. Shkalla e përmirësimit ndryshon nga pacienti në pacient.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat