KIRURGJIA PLASTIKE E HUNDËS

Çfarëështë Rinoplastika?

Një procedurë popullore që modifikon formën dhe madhësinë e hundës si për shkaqe estetike, ashtu edhe për të korrigjuar defektet strukturore që mund të shkaktojnë probleme të frymëmarrjes. (Nuk rekomandohet për fëmijët nën moshën 17 vjeçare kur hunda është plotësisht e zhvilluar). Cilësia juaj e lëkurës si dhe madhësia dhe forma e hundës tuaj dhe lidhja e saj me tiparet tjera të fytyrës tuaj do të merren parasysh dhe në disa raste kirurgjia e mjekrës që mund të bëhet në të njëjtën kohë, mund të rekomandohet për të përmirësuar ekuilibrin e fytyrës.
Kush është një kandidat i përshtatshëm për kirurgji të hundës?

Një ose më shumë nga kushtet e mëposhtme mund të dëshmojnë se ju jeni një kandidat i mirë për kirurgji të hundës:

• Hunda juaj është shumë e madhe për fytyrën tuaj

• Ka një gungë në urën e hundës kur shikoni në profil

• Maja e hundës është e lëshuar, trashur ose e zmadhuar

• Flegrat janëtepër të rritura

• Hunda juaj është jashtë qendrës ose e shtrembër

• Kirurgjia e mëparshme ka krijuar një pamje asimetrike.

Si kryhet procedura e hundës?

Rinoplastika mund të kryhet duke përdorur një qasje kirurgjikale të brendshme ose të jashtme. Qasja e kirurgjisë së brendshme lejon që të gjitha prerjet të fshihen brenda në hundë, prandaj nuk ka shenja të dallueshme të ndonjë shkurtimi ose plage në pjesën e jashtme të hundës pas operacionit. Qasja e jashtme (e hapur) në kirurgjinë e hundës siguron një ekspozim më të mirë të hundës dhe rekomandohet kur trajtohen problemet më të vështira dhe lë një shenjë të vogël nën hundë. Prerje të vogla bëhen brenda hundës, lëkura ndahet nga kuadri mbështetës i kockave dhe kërcit. Kocka dhe kërci skaliten pastaj në formën e dëshiruar, me transplantim dhe / ose qepje me qëllim për t[ rritur forcën e hundës dhe / ose ndërtimin e urës së hundës me kërci ose kockate vetë pacientit.

Kohëzgjatja e operimit: 1.5 orë (nën anestezi të përgjithshme).

Qëndrimi në spital: 1 natë.

Çfarë të presim menjëherë pas operimit?

Pacientët largohen me një paftë metalike të vendosur në hundë për të mbrojtur dhe mbajtur strukturën e qëndrueshme për 5-8 ditë. Paketimi mund të vendoset brenda hundës gjatë operacionit për t’u hequr 1-3 ditë pas operacionit. Fytyra juaj mund të jetë e mufatur me disa nxirje shpesh nën sy, por kjo duhet të zhduket brenda javës së parë pas operacionit. Është e rëndësishme të dihet se jo të gjithë do të arrijnë rezultate të njëjta nga kirurgjia.
Sa kohë do të kalojë para se të mund të kthehem në jetën time normale?

Rimëkëmbja ndryshon nga pacienti në pacient, por në Turqirekomandohet 7 javë qëndrimi. Shumica e pacientëve mund të kthehen në punë pas 1 jave. Rezultatet përfundimtare mund të kërkojnë më shumë kohë për t’u parë, deri në 12 muaj pasi të kenë kaluar të gjitha ënjtjet.

A mund të kryhet operacioni i hundës pa plagë?

Shenjat janë pjesë e procesit të shërimit pas një operacioni, por duke ndjekur udhëzimet e kirurgut me kalimin e kohës ato do të zbehen dhe të bëhen të pa dallueshme.

Rinoplastika është një nga ndërhyrjet më të komplikuara për t’u kryer në kirurgjinë kozmetike, veçanërisht në korrigjimet e veçanta. Hunda kryen një funksion kritik, kështu që ne vazhdimisht e balancojmë nevojën për të optimizuar atë funksion, duke siguruar rezultatin e dëshiruar në aspektin e estetikës. Operacioni i hundës kryhet për të krijuar një hundë që është e natyrshme dhe përputhet në mënyrë harmonike me tiparet tuaja të tjera. Kjo procedurë nuk ofron përsosmëri por përmirësim.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat