KIRURGJIA PLASTIKE E VESHIT

Çfarë është kirurgjia e veshit?

Otoplastika mund të ndryshojë në mënyrë dramatike pamjen e një personi thjesht duke bërë veshët e zgjatur të duken më normalë. Shpesh problemi shkaktohet nga zhvillimi i pamjaftueshëm iflegrës së mesme e veshit. Gjithashtu mund të ketë edhe deformime të tjera, për të cilat është e nevojshme që në të njëjtën kohë të kryhen disa procedura në vesh.

Kush është një kandidat i përshtatshëm për kirurgjinë e veshit?

Një ose më shumë nga kushtet e mëposhtme mund të tregojnë se ju jeni një kandidat i mirë për kirurgji të veshit:

• Veshë tëzgjatur,

• Veshë të mëdha,

• Veshë me forma jonormale.

Otoplastika mund të riformojë veshët, të zvogëlojë madhësinë e tyre, t’i bëjë ato më simetrike dhe / ose t’i pozicionojë më pranë kokës. Nëse ju (ose fëmija juaj) jeni të vetëdijshëm për veshët tuaj dhe gjithmonë i mbani ato të mbuluara me flokë, atëherë kjo kirurgji mund të hapë mundësi të reja për të ndryshuar pamjen tuaj dhe imazhin e trupit tuaj.

Si kryhet procedura e kirurgjisë së veshit?

Duke filluar me një prerje pas veshit, në ngjitjen natyrore ku veshi është i bashkuar në kokë, kirurgu do të heqë sasinë e nevojshme të kërcit dhe lëkurës që kërkohet për të arritur efektin e duhur. Kërci mund të hollohet, duke u kthyer në një formë më të dëshirueshme dhe pastaj të sigurohet duke e qepur. Në raste të tjera, kirurgu nuk do të heqë aspak kërcell, duke bërë qepje për të mbajtur kërcellin përgjithmonë në vend. Pas skalitjes të kërcit në formën e dëshiruar, kirurgu do të bëjë qepjen për të ankoruar veshin derisa të bëhet shërimi me qëllim që të mbajë veshin në formën dhe pozicionin e dëshiruar.

Kohëzgjatja e operimit: 1-1,5 orë (nën anestezi lokale ose të përgjithshme)

Qëndrimi spitalor – Zakonisht nuk është i nevojshëm

Çfarë duhet të prisni menjëherë pas operacionit?

Fashat e buta të aplikuara në veshë do të mbeten për disa ditë. Shumica e pacientëve përjetojnë siklet të vogël. Ju nuk mund të lejoni të vendosni ndonjë presion në zonat e veshit dhe duhet të flini në shpinë. Nganjëherë rekomandohen rripat e kokës që të mbajnë veshët në pozicionin e dëshiruar për dy javë pas operacionit.

Sa kohë do të kalojë para se të mund të kthehem në jetën time normale?

Të rriturit dhe fëmijët zakonisht rimëkëmben disa orë pas operacionit, edhe pse mund të preferoni të qëndroni gjatë natës në spital me një fëmijë derisa të mbarojnë të gjitha efektet e anestezisë së përgjithshme. Koka e pacientit do të mbështillet në një fashë të madhe për të mundësuarformim dhe shërim më të mirën. Veshët mund të pulsojnë ose të vuajnë pak për disa ditë, por kjo mund të lehtësohet nga ilaçet. Brenda disa ditësh, fashat e rënda do të zëvendësohen nga disa më të lehta. Qepjet zakonisht hiqen ose shpërndahen brenda një jave. Çdo veprimtari në të cilën veshi mund të jetë i kyçur duhet të shmanget për një muaj apo më shumë.

Kur mund të kthehem në punë pas operacionit të veshit?

Shumica e të rriturve mund të kthehen në punë rreth pesë ditë pas operacionit. Fëmijët mund të kthehen në shkollë pas shtatë ditësh, nëse janë të kujdesshëm në lidhje me aktivitetet dhe lojën. Ju mund të pyesni mësuesin e fëmijës tuaj që t’i kushtojë vëmendje fëmijës për disa javë.

A do të ndikojë kirurgjia e veshit në dëgjimin tim?

Jo. Operohet vetëm veshi i jashtëm, e jo veshi i mesëm ose i brendshëm, ku zhvillohet dëgjimi.

A zgjasin gjatë rezultatet e kirurgjisë së veshëve?

Po, rezultatet zakonisht janë të përhershme, megjithëse ka gjithmonë një sasi të vogël të kthimit pas të veshëve për shkak të rrotullimit elastik të kërcit të veshit.

A mund të kryhet kirurgjia e veshit pa lënë shenja?

Shenjat janë pjesë e procesit të shërimit dhe zakonisht plagët nga kirurgjia e veshit janë të fshehura në rrudhjen natyrore në anën e pasme të veshit, kështu që ato nuk duken. Duke ndjekur udhëzimet e kirurgëve me kalimin e kohës ata do të zbehen dhe nuk do të vërehen.

Në shumë raste, kirurgjia e veshit ka efektin e krijimit të veshëve me formë normale, që shtrihen në mënyrë të butë, afër anës së kokës, duke i mbajtur shenjat të fshehura prapa veshit.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

St.Jordan Mijalkov ул.62
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :