LIFTING I FYTYRËS

Çfarë është liftingu i fytyrës?

Me kalimin e moshës, lëkura që mbulon indet yndyrore në fytyrat tona fillon të lirohet dhe të bie në vende të ndryshme. Ky lehtësim i lëkurës prodhon rrudha dhe rritpërthyerjet e lëkurës në fytyrë, sidomos rreth zonave të nofullës, mjekrës dhe qafës. Ritidektomia ose liftingu i fytyrës, është një procedurë që forcon muskujt dhe lëkurën e fytyrës duke prodhuar një pamje më të re. Derisa kjo procedurë nuk mund ta ndalë procesin e plakjes, shpesh mund të bëjë që një person të duket një dekadë më i ri se mosha aktuale.

Kush është një kandidat i përshtatshëm për këtë ndërhyrje kirurgjie?

Një ose më shumë nga kushtet e mëposhtme mund të tregojnë se ju jeni një kandidat i mirë për lifting të fytyrës:
-Një vijë e thellë ose thyerje, nga këndi i hundës në drejtimtë cepit të gojës.

– Nofull e dobët ose humbja e konturës së nofullës.

– Rrudha në faqe ose varja e zonave të theksuara të faqeve.

– Lëkurë e lirshme, rrudha, vija vertikale ose inde të tepërta yndyrore në qafë.

Sa kohë zgjat një lifting fytyrës?

Nuk mund të jepet asnjë garanci nga askush. Edhe pse një pamje më e re mund të arrihet,plakja nuk mund të ndalet. Dhjetë vjet më vonë, ju do të dukeni më mirë sesa në qoftë se nuk do të kryenit kurrë ndonjë operacion. Shumë pacientë kurrë nuk kryejnënjë ndërhyrje të dytë, ndërsa të tjerët mund të dëshirojnë kirurgji të mëtejshme shtatë deri në 15 vjet më vonë.

Si kryhet procedura e liftingut të fytyrës?

Prerjet zakonisht fillojnë mbi vijën e flokëve duke ndjekur vijën natyrale para veshit dhe lakohen prapa llapës së veshit në rrudhën pas veshit dhe në ose përgjatë skalpit të poshtëm në mënyrë që ta bëjë plagën gati të padukshme.
Në përgjithësi, kirurgu e ndan lëkurën nga yndyra dhe muskujt poshtë. Yndyra mund të shkurtohet ose të thithet nga qafa dhe mjekra për të përmirësuar konturën. Kirurgu pastaj forcon muskujt dhe membranën themelore, tërheq lëkurën mbrapa dhe heq tepricat. Qepjet sigurojnë shtresat e indeve dhe mbyllin prerjet. Pas shtrëngimit të indeve të thella, lëkura e tepërt tërhiqet dhe kthehet prapa shkurtohet dhe qepet në vend.

Kohëzgjatja e operimit – 1-1,5 orë. (Nën anestezi të përgjithshme).

Qëndrimi në spital – 1 natë.

Çfarë duhet të prisni menjëherë pas operacionit?

Fytyra dhe koka juaj mund të ndjejnë ngushtim dhe dhimbje por ato do të mbështillen me fasha për të ndihmuar në minimizimin e nxirjes dhe ënjtjes për 24-48 orët e para. Fillimisht ju mund të ndjeheni emocional dhe të ftohtë, por këto ndjenja janë të përkohshme. Nxirjetdhe ënjtjet janë të zakonshme pas operacionit të fytyrës dhe qafës, por që të dyja, ndjenjat dhe pamja janë të përkohshme dhe zakonisht fillojnë të zhduken pas javës së parë.
Si mund të fsheh shenjat e kirurgjisë së fytyrës?

Maskimi duke përdorur kozmetikën, përfshirë këtu fshehësit, hijet konturuese dhe korrektorët e ngjyrave. Lavanda neutralizon ose heq të verdhën dhe jeshilen dhe ka një efekt të ngjashëm edhe në të kuqen.

Sa kohë do të kalojë para se të mund të kthehem në jetën time normale?

7-10 netë qëndrim janë të rekomanduara pas operacionit. Shumica e pacientëve janë në gjendje të kthehen në punë brenda dy javëve pas operacionit kirurgjikal të fytyrës.

A mund të kryhet operacioni i ndërhyrjes në fytyrë pa lënë ndonjë shenjë?

Shenjat janë pjesë e procesit të shërimit pas një operacioni, por duke ndjekur udhëzimet e kirurgut me kalimin e kohës ata do të zbehen dhe do të jenë të padallueshme.

Në shumë raste, bëhet një ndërhyrje e fytyrës së bashku me procedurat e tjera si heqja e ballit, kirurgjia e qepallës, liposuksioni i fytyrës, rimodelimi i mjekrës dhe kirurgjia e hundës për një pamje më rinore.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat