LIPOSUCTION ESTETIK

Çfarë është Liposuction?

Një nga procedurat më të popullarizuara në botë, liposuctioni redukton numrin e përgjithshëm të qelizave të yndyrës që ju mundësojnë të ndryshoni konturet dhe të metat e trupit tuaj. Duke qenë se ka të bëjë më shumë me yndyrën se sa lëkurën, është një mënyrë efektive për të hequr depozitat e forta të yndyrës rreth trupit që nuk mund të ndihmohen as nga sporti dhe dieta.

Kush është një kandidat i përshtatshëm për liposuction?

Ata që janë me mbipeshë mesatare mund të përfitojnë nga liposuctioni që te gratë zakonisht mund të aplikohet në bark, ije, kofshë, gjunjët e brendshme, krahët e sipërme dhe shpinë. Te meshkujt zonat që zakonisht trajtohen janë kraharori / gjoksi, barku dhe krahët.

Sa kohë zgjat liposuctioni?

Rezultatet janë të vazhdueshme për sa kohë që mbani një peshë të qëndrueshme. Nëse ju fitoni peshë pas liposuctionit ajo do të shfaqet në zonat e pa trajtuara ku qelizat e yndyrës do të vazhdojnë të zgjerohen. E mundshme nga mosha 18 vjeçare, liposuctioni ofron rezultate më të mira për të rinjtë që kanë elasticitet në lëkurë (Ka procedura të ndryshme që trajtojnë lëkurën e tepërt dhe të varur, p.sh. rimodelimi i barkut që mund të kryhet në kombinim me liposuction për të marrë rezultate më të mira).

Si kryhet procedura?

Bëhen prerje të vogla (3-6 mm) dhe një tretje e lagësht i mbushur me një kanulë (tub i hollë, instrument si tub që kap dhjamin) për të bërë anestezinë, ulur gjakderdhjen dhe përmirësuar nxjerrjen e yndyrës. Kanula futet nën lëkurë, lëviz para dhe prapa brenda dhjamit duke e shtyrë mënjanë dhe duke mbrojtur enët dhe nervat. Dhjami pastaj thithet jashtë dhe trupi juaj kontrollohet për simetri.

Kohëzgjatja e operimit – 1 / 1.5 orë (nën anestezi të përgjithshme / qetësim).

Qëndrimi në spital: Varësisht nga lloji i anestezisë dhe sasia e larguar e dhjamit,pacienti mund të shkojë në shtëpi në të njëjtën ditë ose të qëndrojë 1 natë në spital.

A do të përdor veshje mbështetëse pas liposuctionit?

Ju do të pajiseni me një veshje kirurgjikale mbështetëse, e zgjatur, e projektuar posaçërisht për përdorim të menjëhershëm pas procedurës dhe do të vishet për 4-10 javë. Kjo veshje minimizon ënjtjen, përmirëson tërheqjen e lëkurës, mbron zonat e trajtuara dhe ju mban të rehatshëm.

Çfarë duhet të pres pas operacionit?

Priten ënjtje të konsiderueshme dhe madje edhe një shtim në peshë fillimisht pas liposuctionit. Fytyra, duart dhe këmbët tuaja mund të rriten nga lëngjet që derdhen në ju gjatë procedurës. Ënjtja lëviz poshtë kështu që ju mund të përjetoni dhe të ndjeni fryrje edhe në pjesët e patrajtuara. Rrjedhja, asimetria, parregullsitë sipërfaqësore,parehatia dhe njollat do të zhduken brenda disa javëve të para. Në Turqi rekomandohet një qëndrim 3-7 javësh pas ndërhyrjes. Ënjtja mund të ekzistojë deri në 6 javë dhe rezultatet përfundimtare do të shfaqen në mes 6-12 muaj pas procedurës.

Sa kohë do të kalojë para se të mund të kthehem në jetën time normale? Shumica e pacientëve nuk përjetojnë një sasi të madhe dhimbjeje nga liposuksioni edhe ndonëse këshillohen të kufizojnë aktivitetet për 7 ditët e para.

A mund të kryhet liposuctioni pa lënëshenja?

Shenjat minimale nga liposuctioni shfaqen brenda një palosjeje natyrale të trupit dhe ndonëse fillimisht mund të duken, zakonisht brenda një periudhe 6-12 mujore, ato duhet të jenë pothuajse të padukshme.

Mund të fitoni peshë pas liposuctionit?

Liposuctioni heq disa nga qelizat dhjamore dhe nëse ju fitoni peshë pas trajtimit ju mund të fitoni peshë në zona të tjera.

A heq liposuctioni celulitin?

Celuliti është një lloj tjetër i dhjamit; ai jeton thellë në septa ku nuk mund të arrihet kanuli i liposuktit. Liposuctioni mund të bëjë trupin tuaj duket i butë, por kjo nuk është një kurë për celulitin. Në shumë raste liposuctioni kryhet si pjesë e një programi të formimit të trupit të kryer me procedura shtesë për përfitim dhe rezultat maksimal dhe këto procedur mund të përfshijnë rimodelimin e barkut, kofshëve dhe krahëve. Rezultatet nga liposuctioni ndryshojnë nga personi në person dhe një seancë e dytë mund të jetë e nevojshme për përmirësim të mëtejshëm. Duhet të kuptohet se liposuctioni nuk është një zëvendësim për dietën dhe stërvitjen dhe qëllimi duhet të jetë përmirësimi, jo përsosmëria.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :