MINI LIFTING I FYTYRËS

Çfarë është një mini lifting i fytyrës?

Me kalimin e moshës, lëkura që mbulon indet yndyrore në fytyrat tona fillon të lirohet dhe të bie në vende të ndryshme. Ky lehtësim i lëkurës prodhon rrudha dhe rrit përthyerjet e lëkurës në fytyrë. Mini liftingu në fytyrë është përgjithësisht i përshtatshëm për njerëzit që tregojnë shenja të plakjes në mes të fytyrës dhe nuk kanë sasi të tepërt të lëkurës rreth linjës së nofullës dhe qafës së tyre. Mini liftingu nuk e ndalon procesin e plakjes, por thjesht e kthen orën mbrapa.

Kush është një kandidat i përshtatshëm për këtë ndërhyrje kirurgjike?

Një ose më shumë nga kushtet e mëposhtme mund të tregojnë se ju jeni një kandidat i mirë për një mini lifting të fytyrës:

-Një vijë e thellë ose thyerje, nga këndi i hundës në drejtimtë cepit të gojës.

– Nofull e dobët ose humbja e konturës së nofullës.

– Rrudha në faqe ose varja e zonave të theksuara të faqeve.

Sa kohë zgjat një mini lifting i fytyrës?

Nuk mund të jepet asnjë garanci nga askush. Derisa pamja e re mund të arrihet, plakja nuk mund të ndalet. Edhe rezultatet e një mini liftingu nuk janë aq të gjata sa ato të një liftingu të plotë të fytyrës.

Ku shfaqen shenjat e kryerjes së një mini liftingu në fytyrë?

Shenjat nga mini liftingu zakonisht zbehen duke u bërë mezi të dukshme. Një avantazh është se nganjëherë plagët mund të jenë aq pak sa gjysma e gjatësisë së plagëve të liftingut të tradicional tëfytyrës megjithatë disavantazhi është se rezultatet nuk janë aq të gjata për shkak të vetë procedurës.

Cili është dallimi midis një mini liftingu dhe një liftingu të plotë të fytyrës?

Mini liftingu i fytyrës ka një prerje më të shkurtër dhe më të kufizuar sesa ajo e një liftingu tradicional të fytyrës. Prerja e përdorur në mini liftingun e fytyrës mund të jetë ndonjëherë sa gjysma e gjatësisë së një prerje eliftinguttradicionaltë fytyrës dhe eliminon shumicën e prerjeve prapa veshëve.

Si kryhet procedura e miniliftingut të fytyrës?

Prerjet zakonisht fillojnë mbi vijën e flokëve duke ndjekur vijën natyrale para veshit dhe membrana tërheq lëkurën mbrapa duke hequrpjesët e tepërta. Qepjet sigurojnë shtresat e indeve dhe mbyllin çarjet.
Kohëzgjatja e operimit – 2 orë (nën anestezi të përgjithshme).

Qëndrimi në spital – 1 natë.

Çfarë duhet të presim menjëherë pas operacionit?

Mini liftingu i fytyrës mund të kryhet shpejt dhe me rrezik të vogël, por shkalla e korrigjimit të arritur nga ky lifting është gjithashtu më i vogël. Në Turqi rekomandohet qëndrimi 7-10 javësh pas operacionit të ndërhyrjes. Shumica mund të kthehen në punë brenda 2 javëve, megjithatë rezultatet përfundimtare do të zgjasin më shumë për t’u parë.

Fytyra dhe koka juaj mund të ndjejnë ngushtim dhe dhimbjepor ato do të mbështillen me fasha për të ndihmuar në minimizimin e nxirjes dhe ënjtjes për 24-48 orët e para. Fillimisht ju mund të ndjeheni emocional dhe të ftohtë, por këto ndjenja janë të përkohshme. Nxirjet dhe ënjtjet janë të zakonshme pas operacionit të fytyrës dhe qafës, por që të dyja, ndjenjat dhe pamja janë të përkohshme dhe zakonisht fillojnë të zhduken pas javës së parë.
Si mund të fsheh shenjat e kirurgjisë së fytyrës?

Maskimi duke përdorur kozmetikën, përfshirë këtu fshehësit, hijet konturuese dhe korrektorët e ngjyrave. Lavanda neutralizon ose heq të verdhën dhe jeshilen dhe ka një efekt të ngjashëm edhe në të kuqen.

Sa kohë do të kalojë para se të mund të kthehem në jetën time normale?

Shumica e pacientëve janë në gjendje të kthehen në punë në një deri dy javë pas operacionit kirurgjikal të fytyrës. Ju duhet të mos aktivizohenipër katër javë në angazhimeve të mëdha sociale.

Kur mund të kthehem në punë pas ndërhyrjes kirurgjikale?

Shumica mund të kthehen në punë brenda 1-2 javëve, megjithatë rezultatet përfundimtare do të zgjasin më shumë për t’u parë.

Kur merret parasysh një mini lifting i fytyrës, duhet të mbahet mend se procedura do të jubëjë më të rinj dhe më të freskët, megjithatë teknikat më të gjera mund të japin korrigjim më të mirë të ndryshimeve të plakjes në fytyrë, por me kosto të kohës më të madhe, më shumë rrezik, më shumë ënjtje, shërim të ngadaltëdhe kosto më të madhe. Sigurohuni që të diskutoni për qëllimet, buxhetin dhe tolerancën ndaj rrezikut me kirurgun tuaj për të vendosur mbi planin që është më i miri për ju.

Në shumë raste, bëhet një ndërhyrje e fytyrës së bashku me procedurat e tjera si heqja e ballit, kirurgjia e qepallës, liposuksioni i fytyrës, rimodelimi i mjekrës dhe kirurgjia e hundës për një pamje më rinore.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat