RIMODELIM I KRAHËVE

Çfarë është një rimodelim i krahëve (Brakioplastika)?

Me kalimin e moshës, ndryshimin e peshës ose për shkak të gjenetikës, lëkura e krahut të sipërm mund të bëhet e lirshme dhe e butë. Shtrëngimi dhe heqja e lëkurës së tepërt të kombinuar me liposuction për të hequr yndyrën e tepërt do të japë një pamje më të formësuar, më të fortë dhe më rinore.

Kush është një kandidat i përshtatshëm për rimodelim të krahëve?

Ata që kanë lëkurë të butë e të lirshme dhe dhjamë, që shpesh emërtohen si ‘‘krahë të lakuriqëve’’. Megjithëse stërvitja mund të ndihmojë sado pak, shpesh operacioni është alternativa e vetme. Liposuctioni vetëm do të zvogëlojë volumin e përgjithshëm të yndyrës, por nuk do të heq lëkurën e tepërt. Një kombinim i të dyjave zakonisht do të jep rezultate më të mira.

Sa kohë zgjat kirurgjia e krahut?

Asnjë garanci nuk mund të jepet nga askush dhe derisa rezultatet janë të përhershme, krahët e sipërme do të fillojnë të varen përsëri me plakjen dhe nëse pesha juaj pëson lëkundja duke u rritur ose zvogëluar.
Si kryhet procedura e rimodelimit të krahëve?

Qasja kirurgjikale varet nga lëvarja e lëkurës por zakonisht prerjetbëhen në krahun e brendshëm nga bërryli në aksila (sqetull).

Një version i ndërhyrjes me shenja të shkurtra mund të kryhet me vendosjen e shenjës në sqetull, qasje e cila e shton lëkurën e lirshme, por nuk heq shumë dhe është vetëm për ata me një sasi të kufizuar të lëshimit dhe me ton të mirë të lëkurës.

Kohëzgjatja e operimit – 1 / 1,5 orë (nën anestezi të përgjithshme / qetësim)

Qëndrimi në spital – 1 natë.

Çfarë duhet të pres pas operacionit?

Disa kirurgë preferojnë të mbështjellin krahët ose të përdorin veshje ngjeshëse dhe krahët duhet të ngrihen për disa ditë mbi zemrën. Është e rëndësishme për të mbrojtur dhe mbështetur zonën e prerjes për të siguruar shërimin e duhur. Vështirësia dhe dhimbja do të përjetohen gjatë ditëve të para pas operacionit, por kjo është e përkohshme dhe do të kalojë gjatë javëve të ardhshme.

Sa kohë do të kalojë para se të mund të kthehem në jetën time normale?

Kjo periudhë nuk duhet të përshpejtohet dhe zakonisht do të zgjasë deri në një muaj. Në Turqi rekomandohet një qëndrim 7-10 netë pas procedurës dhe shumica mund të kthehen në punë brenda 2 javëve nëse nuk përfshihet aktivitet fizik me krahët.

A mund të kryhet rimodelimi i krahëve pa lënë shenja?

Reduktimi i krahëve të sipërm përfshin heqjen e lëkurës dhe kërkon krijimin e një shenje që fillon pranë bërrylit deri në sqetull. Shumica e plagëve janë të dukshme fillimisht dhe zgjasin 12 muaj për t’u zhvilluar plotësisht. Shenja mund të jetë në krahun e brendshëm në mënyrë që të mos jetë i dukshëm kur krahu i pacientit është pranë trupit ose pak më mbrapa krahut në mënyrë që ajo të mos jetë e dukshme nga para, veçanërisht kur pacienti vëzhgohet nga para duke lëvizur krahun.

Në shumë raste, një rimodelim i krahut kryhet si pjesë e një programi të konturimit të trupit dhe është i kombinuar me procedura të tilla si një rimodelim barku, lifting i kofshëve dhe kirurgji të gjirit për të krijuar një pamje përgjithësisht më të përmirësuar.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat