RIMODELIMI I BARKUT

Çfarë është kirurgjia plastike e barkut (Abdominoplastika)?

Paraqet një procedurë popullore që heq dhe shtrëngon lëkurën dhe yndyrën e tepërt në stomakun e mesëm dhe të poshtëm, zakonisht zona e muskujve të barkut shtrëngohen në të njëjtën kohë. Shpesh e kombinuar me liposuction në bark, abdomen, ije, bel dhe kofshë jep rezultatet më të mira.

Kush është një kandidat i përshtatshëm për rimodelim të barkut?

Nëse keni lëkurë të tepërt të barkut, një bark i varur, fryrje të abdomenit ose dobësimtë muskujve, një rimodelim i barkut do të përmirësojë pamjen tuaj. Gjenetika, lindja e fëmijës, lloji i lëkurës humbje / fitimi ipeshës shpesh e zgjasin lëkurën deri në pikën e caktuar dhe ajo nuk kontraktohet më, atëherë rimodelimi i barkut është e vetmja mundësi. Nëse muskujt e tepërt të lëkurës janë të kufizuara nën kërthizë, atëherë mund të jeni një kandidat më i përshtatshëm për kirurgji të vogël me një prerje më të shkurtër, pa rivendosje të kërthizës së barkut, plagë më të vogël dhe një shërim më të shpejtë.

Sa kohë zgjat kirurgjia plastike e barkut?

Rezultatet janë të përhershme, por duhet të shoqërohen nga një program i rregullt sportiv dhe një stil jetësor të shëndetshëm.

Si kryhet procedura e barkut?

Kjo zakonisht përfshin një prerje nëpër barkune poshtëm anës zonës pubike. Nga këtu lëkura ndahet nga muri abdominal deri te brinjët tuaja, tepërt hequr dhe forcuar. Muskujt tërhiqen më afër dhe t lidhen në pozicionin e tyre të ri. Shpesh bëhet një prerje e dytë për të hequr kërthizën nga indet përreth dhe pastaj rivendoset në pozicionin e duhur.

Kohëzgjatja e operimit – 1,5 / 2 orë (nën anestezi të përgjithshme).

Çfarë duhet të pres menjëherë pas operacionit?

Prisni nxirrje minimale por ënjtje të konsiderueshme (sidomos nëse kryhet me liposuction). Mund të përjetoni parehati të përkohshme dhe dhimbje sidomos nëse është kryer shtrëngimi i muskujve. Tubat kullues mund të mbeten në vend për 3-5 ditë për të ndihmuar në zbutjen e shërimit duke hequr lëngjet e tepërta. Rrjedhja, asimetria, parregullsitë sipërfaqësore, ngurtësia, sikleti dhe njollat janë normale në këtë kohë dhe do të zhduken brenda disa javëve të para. Rekomandohet një qëndrim 7-14 ditor.Nxirjet dhe ënjtjet mund të ekzistojnë deri në 6 javë dhe rezultatet përfundimtare nuk do të shihen shpesh deri në 12 muaj pas operacionit.

A do të përdor veshje mbështetëse pas rimodelimit të barkut?

Menjëherë pas operacionit Ju do të pajiseni me një kordon kirurgjik të dizajnuar posaçërisht në mënyrë elastike,për ta veshur deri në 6 javë pas operacionit. Ky kordon minimizon ënjtjen, përmirëson tërheqjen e lëkurës, mbron zonat e trajtuara dhe ju mban më rehat.

Sa kohë do të jetë para se të mund të kthehem në jetën time normale?

Kjo periudhë nuk duhet të përshpejtohet. Ecja rekomandohet menjëherë që pas operacionit, por aktiviteti dhe ushtrimi i fuqishëm duhet të shmanget deri në 6 javë pas operacionit. Një qëndrim 7-10 javësh rekomandohet pas procedurës dhe shumica e pacientëve mund të kthehen në punë brenda 2 javëve. Do të duhet deri në një vit para se plaga të rrafshohet, zbutet dhe zbehet e që edhe rezultatet përfundimtare të duken.
A mund të kryhet operacioni i barkut pa lënë shenja?

Rimodelimi i barkut përfshin heqjen e lëkurës dhe si e tillë lë një shenjë që shkon pothuajse nga ija në ije megjithatë e vendosur sa më të ulët të jetë e mundur ajo mund të fshihet nga veshjet e brendshme në të ardhmen. Shumica e plagëve janë të dukshme fillimisht dhe zgjasin 12 muaj për t’u zhvilluar plotësisht.
Duke hequr lëkurën dhe yndyrën e tepërt fitohet një pamje më e re, më e konturuar dhe më e hollë. Shpesh kryhet si pjesë e një procedure të formimit të trupit, me liftingun e gjirit, kraharorit dhe krahut.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat