TRANSPLANTI I FLOKËVE

Transplantimi i flokëve është një nga operacionet më të zakonshme, veçanërisht në mesin e burrave. Humbja e flokëve, me fjalë të tjera alopecia, është një problem që prek kryesisht burrat dhe gjysmën e popullsisë më të vjetër se 50 vjet, megjithatë metodat e provuara shkencërisht ndihmojnë në rikthimin e flokëve të humbura dhe zgjidhjen e këtij problemi.

Flokët natyrisht dobësohen si pjesë e procesit të plakjes. Ju vetëm duhet të krahasoni shifrat – mesatarja 20 vjeçarëve kanë 600 qime për centimetër katrorë në kokë dhe mesatarja e 50 vjeçarëve kanë më pak se gjysmën e atij numri. Humbja e flokëve në përgjithësi është më pak problem për gratë, sepse flokët e tyre priren të ulen në mënyrë të barabartë mbi kokën, duke rezultuar në më të hollë se sa në arna të dallueshme tullace.

Kohëzgjatja e operimit: Varësisht nga zona (2-7 orë).

Anestezia – Lokale ose qetësues.

Numri i trajtimeve – Sesione të shumëfishta gjatë 1-2 viteve.

Rezultatet – Të përhershme.

Shkaqet e rënies së flokëve mund të përfshijnë:

-Shtatzënia dhe pilulat. Ndryshimet hormonale mund të shkaktojnë humbjen e flokëve, por kjo është praktikisht gjithmonë e përkohshme. Është e rëndësishme të jeni shumë të butë me flokët tuaj dhe të shmangni produktet ose trajtimet e ashpra.

-Pirja e duhanit. Kjo ndikon në zvogëlimin të vitaminës C në trup dhe ngushtimin e enëve
të gjakut, që do të thotë se më pak lëndë ushqyese arrijnë flokët për të inkurajuar rritjen e tyre.

-Pirja e alkoolit shkatërron vitaminat B, të cilat janë thelbësore për flokë të shëndetshëm me shkëlqim.
-Stresi. Ankthi dhe stresi mund të çojnë në probleme të flokëve dhe mund të shkaktojnë që ajo të bien. Provoni masazhë të butë të kokës për të stimuluar gjëndrat.

-Ushqyerja e varfër. Dobësimi i flokëve ose rënia e flokëve mund të lidhet me një mungesë hekuri, vitamin B dhe C dhe Lizine. Përpiquni të zhvilloni të ushqyerit tuaj dhe të përfshini shumë ujë dhe acide yndyrore esenciale.
-Dredhja e përkohshme e flokëve, zbardhimi, ose ngjyrosja. Nëse vazhdimisht tej-trajtohen, flokët mund të bëhen të brishtë dhe të shkëputen. Kërkoni këshilla profesionale nga një sallon flokësh.

Flokët…me kalimin e moshës…

Te meshkujthumbja e flokut zakonisht fillon në zonën ballore dhe pastaj shtrihet prapa. Trajtimi është më i lehtë tek meshkujt te të cilët procesi i humbjes së flokëve është lokal dhe më i pritshëm në krahasim me gratë, te të cilat alopecia është më e shpërndarë. Megjithatë, te gratë te të cilat rënia e flokëveështë përqendruar në një zonë lokale si te meshkujt, trajtimi është më i suksesshëm. Përveç kësaj, trajtimi është më i vështirë në kushte të caktuara si humbja e flokëve pas radioterapisë ose kimioterapisë etj.

Planifikimi

Është shumë e rëndësishme që disa ditë madje edhe javë para operacionit ju të shmangni aspirinat, vitaminën E, anti-inflamacionet etj.të cilat rrisin gjakderdhjen.Nëse keni nevojë të merrni ilaçe, këshillohet që të konsultoheni me mjekun tuaj. Një darkë e butë pa alkool pasuar nga një pushim i mirë një natë më parë dhe një dush pas një vakti të butë në mëngjesin e datës së operimit janë të rekomanduara.

Transplantimi i flokëve përfshin heqjen e copëzave të vogla të kokës nga një vend i donatorëve dhe zhvendosja e tyre në një zonë tullace ose ku floku është i dobësuar. Njësitë transplantuese janë të formave dhe madhësive të ndryshme. Format e rrumbullakëta zakonisht përmbajnë 10-15 qime. Ato më të voglat (mini) përmbajnë rreth dy deri katër qime dhe ato mikro një deri në dy qime. Transplantet e rrafshëta, të cilat futen në prerjet e krijuara në lëkurën e kokës, përmbajnë rreth katër deri në dhjetë qime secila. Rrëshqitjet e shiritave janë të gjatë dhe të hollë dhe përmbajnë 30-40 qime.

Humbja e flokëve është kryesisht gjenetike andaj kjo gjë është e vështirë për të shmangur. Ajo shkaktohet nga një kombinim i plakjes, ndryshim në hormone dhe një histori familjare e rënies së vazhdueshme të flokëve. Humbja e flokëve gjithashtu mund të shkaktohet nga djegiet, traumat, sëmundjet e lëkurës, aksidentet, në të cilin rast kirurgjia për zëvendësimin e flokëve konsiderohet një trajtim rindërtues. Duke parë rënien e flokëve edhe eksplorimi i zonave alopecike shtohet bashkë me përpjekjet për të fshehur këto zona, gjë që bën jetët tona më të vështira dhe më stresuese.

Gratë gjithashtu mund të përfitojnë nga transplantimi i flokëve. Humbja e flokëve tek gratë mund të shkaktohet nga plakja, sëmundja ose ndryshimet hormonale pas menopauzës. Gratë kanë tendencë të përjetojnë dobësim të qimeve të flokëve në vend se të humbasin flokët në zona të caktuara siç është e zakonshme te meshkujt. Për të korrigjuar problemin, disa gra zgjedhin të mbajnë një parukë apo zgjatje të flokëve, ndërsa të tjerat kanë pasur sukses duke përdorur një ilaç të caktuar rregullues. Efektiviteti i barnave të tilla ndryshon te disa pacientë dhe thjesht parandalon humbjen e mëtejshme të flokëve pa nxitur ndonjë rritje të dukshme. Kirurgjia e zëvendësimit të flokëve mund të jetë përgjigja për ata që ndjehen të parehatshëm me secilën prej këtyre opsioneve.

Arsyet për të bërë transplantimin e flokëve përfshijnë:

A) Rritjen e vetëbesimit dhe përmirësimin e imazhit.

B) Pamja më rinore në mënyrë të natyrshme.

C) Mbulimi i shogës ose rënies së flokëve që nuk mund të arrihet me ndonjë metodë tjetër.

Kandidatët më të mirë janë ata që kanë shëndet të mirë fizik, janë mendërisht dhe psiqikisht të qëndrueshëm, mundësisht jo duhan pirës si dhe ata që duan të përmirësojnë pamjen e tyre dhe ata që kanë shpresa realiste rreth procedurës dhe rezultateve.

Humbja e flokëve si temeshkujt ashtu edhe te femrat mund të ketë një efekt të rëndësishëm si në pamjen ashtu edhe në vetëbesimin e tyre. Metoda FUE e transplantimit të flokëve u ofron të gjithëve një mundësi për t’u dukur dhe për t’u ndjerë më mirë përsëri.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

St.Jordan Mijalkov ул.62
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :