ZVOGËLIMI DHE LIFTINGU I GJIRIT

Gratë me gji shumë të mëdha dhe të varur mund të përjetojnë një sërë problemesh mjekësore të shkaktuara nga pesha e tepërt-nga dhimbjet e shpinës dhe të qafës dhe acarimi i lëkurës ndaj deformimeve skeletore dhe problemeve të frymëmarrjes. Përveç ndërhyrje kirurgjike estetike, zvogëlimi i gjirit është gjithashtu një ndërhyrje e kryer për shkaqe shëndetësore për të përmirësuar cilësinë e jetës.

Zvogëlimi i gjirit, teknikisht i njohur si mamoplastika reduktuese është një procedurë reduktimi dhe ngritjeje të gjinjve të tej rritur në mënyrë hormonale ose kongjenitale. Operacioni kryhet nën anestezi të përgjithshme dhe zgjat 3 orë me një natë hospitalizimi. Zakonisht ajo kryhet me një teknikë të quajtur mamoplastikë vertikale.
Kjo teknikë e përdorur në mbarë botën, pas operacionit do të lërë një vijë prerjeje që rrethon areolën, shtrihet poshtë dhe ndjek lakesën natyrore të rrudhave nën gji.

Indet e shenjave shpesh mbeten të ngopura dhe të kuqe për muaj dhe gradualisht bëhen më pak të dukshme brenda një viti, ndonjëherë duke u venitur në linja të holla e të bardha. Mjeku juaj do t’i demonstrojë këto plagë në kompjuterin e tij për ju. Katër ditë pas operacionit, ju do të jeni në gjendje të ktheheni në punë.

Informacion i detajuar:

Zgjerimi i gjinjve bazuar në arsyet e zhvillimit, të shtatzënisë ose të fitimit të peshës është një nga problemet e shpeshta. Ky nuk është vetëm një problem estetik, por gjithashtu çon në një dhimbje shpatullash, dhimbje të shpinës, deformime skeletore dhe acarim të lëkurës. Pacientët që kërkojnë zgjidhje për probleme të tilla duhet të lexojnë informacionin e mëposhtëm:

Hetoni nëse zgjerimi i gjirit është për shkak të një problemi hormonal.

Pyetni nëse zgjerimi është një problem i vazhdueshëm.

Hetoni në ekzaminimin e gjirit nëse ka një masë të dukshme me ose pa dhimbje.

Hetoni nëse ka një operacion të mëparshëm të gjirit ose infeksion.

Mjeku juaj do t’ju pyesë disa pyetje dhe do t’ju informojë lidhur me artikujt e lartpërmendur. Zakonisht një procedurë kirurgjikale është e përshtatshme për zgjerimet që nuk lidhen me një problem hormonal ose gjiri është ndalur së zgjeruari për të paktën 6 muaj. Për pacientët mbi një moshë të caktuar dhe ato me një masë në gjinjtë e tyre, një test i ngjashëm me mamografinë është i rëndësishëm para ndërhyrjes. Më pas, ju dhe mjeku juaj do të vendosni për teknikën e duhur për shkak të specifikave të lëkurës dhe indit të gjirit.

Para ndërhyrjes ju do t’i nënshtroheni disa hetimeve laboratorike, një ekzaminimi të hollësishëm fizik dhe një skeme të lëkurës të planit të veprimit sipas teknikës së përzgjedhur të operimit. Operacioni do të kryhet nën anestezi të përgjithshme. Periudha e operimit do të zgjasë 2-4 orë në varësi të teknikës së përzgjedhur. Duhet të qëndroni 1 ose 2 ditë në spital. Katër orë pas operacionit do të filloni të hani dhe ecni. Në dy ditët e para një thes thithjeje i quajtur një kullues do të vendoset në zonën ku është kryer ndërhyrja për të mbledhur lëngje dhe gjak të tepërt. Në varësi të materialit të mbledhur, kulluesi do të hiqet brenda 1-2 ditëve. Është e rekomanduar që të kufizohen lëvizjet e tepruara të krahut në ditët e para. Në javën e parë do të keni një fashë që do ta mbështillni gjoksin. Kjo do të hiqet në ditën e shtatë pas operacionit dhe do të zëvendësohet me vetëm një brez të hollë që mbulon vijën e prerjes, e cila do të qëndrojë për një javë shtesë.

Zgjerimi zakonisht është bashkë me gjinjtë e varur. Nëse forma e gjirit është e mirë, por vetëm madhësia është e madhe për shkak të akumulimit të yndyrës, zvogëlimi i gjirit mund të kryhet vetëm me metodën e liposuksionit. Nëse kirurgu duhet të riformësojë gjinjtë ndërsa zvogëlojë madhësinë do merren hapa të vazhdueshëm.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

St.Jordan Mijalkov ул.62
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :