ZVOGËLIMI I GJIRIT

Çfarë është një operacion i reduktimit të gjirit?

Gjinjtë e mëdha, të rëndë dhe të varur mund të jenë një barrë që ju ndalon të shijoni sportin, të blini rrobat që dëshironi, etj. Reduktimi i gjirit mund të përmirësojë këto dhe shqetësime të tjera që ju ndihmojnë të ndjeheni më mirë me veten.

Kush është një kandidat i përshtatshëm për zvogëlimin e gjirit?

Të gjithë pacientët mbi 18 vjeç që kanë dhimbje fizike dhe emocionale, dhimbje të qafës dhe të shpinës, të shkaktuara nga gjokset e mëdha. Asimetritë në formën ose madhësinë e gjinjve të mëdhenj mund të trajtohen në të njëjtën kohë.

Sa kohë zgjat një zvogëlimi i gjirit?

Rezultatet janë të afatgjata megjithatë madhësia e gjirit dhe forma do të ndryshojë si pasojë e shtatzënive të mundshme në të ardhmen, ndryshimeve hormonale, luhatjeve në peshë, moshës dhe mos përdorimit të sytjenave.
Si është kryer procedura e zvogëlimit të gjirit?

Zakonisht kryhet me një prerje “ankoruese” që rrethon areolën, shtrihet poshtë dhe përgjatë rrudhave natyrore të trupit nën gjinjtë. Në shumicën e rasteve thitha qëndron e lidhur me enët e gjakut dhe nervat e saj, por nëse gjinjtë janë shumë të mëdhenj atëherë ata mund të duhet të hiqen dhe të transplantohen në një pozitë më të lartë. Lëkura pastaj sillet nga të dy anët e gjirit, poshtë dhe rreth areolës për të formuar konturën e re të gjirit.
Kohëzgjatja e operimit – 1,5 / 2 orë (nën anestezi të përgjithshme).

Qëndrimi në spital – 1 natë.

Çfarë duhet të presim menjëherë pas operacionit?

Zakonisht do të largoheni nga spitali me fashat elastike që mbulojnë gjoksin tuaj, të cilat do të jenë të fryra dhe të tendosura për disa ditë. Një sytjenë e butë mbështetëse do t’i zëvendësojë këto fasha 4-5 ditë më vonë dhe do të duhet të mbahen deri në 8 javë.

Humbja e ndjeshmërisë në thitha dhe lëkurës së gjirit është normale dhe zakonisht kalon brenda 4-6 javë, gjatë së cilës kohë aktivitetet duhet të jenë të kufizuara. Kullueset mund të lihen në vend për të hequr lëngun e tepërt nga trupi dhe zakonisht hiqen 2-4 ditë më vonë.

Sa kohë do të kalojë para se të mund të kthehem në jetën time normale?

Asnjë rikuperim i thjeshtë nuk duhet të përshpejtohet. 7-10 netë qëndrimi rekomandohet pas procedurës dhe shumica e pacientëve mund të kthehen në punë brenda 2 javëve. Kufizoni stërvitjen derisa të rritet niveli i energjisë dhe shmangni çdo gjë tjetër përveç kontaktit të butë me gjinjtë tuaj të ri deri në 6 javë. Do të duhen 6 muaj për gjinjtë që të vendosen në madhësinë dhe formën e tyre të re.

A mund të kryhet kirurgjia e zvogëlimit të gjirit pa lënë shenja?

Heqja e lëkurës në dhe nën gjoks e bën të domosdoshme krijimin e plagëve. Shumica e plagëve janë të dukshme në fillim, ato mund të jenë të mbushura me kokla dhe të skuqura për disa muaj, por me kujdesin e duhur gjatë 12 muajve të ardhshëm ata do të zbehen.

A ndikon zvogëlimi i gjirit në dhënien gji?

Zvogëlimi i gjirit largon shumë nga kanalet që çojnë qumështin drejt thithave kështu që dhënia gji nuk mund të jetë e mundur pas kësaj procedure.

Kryhet për të sjellë gjinjtë në proporcion me pjesën tjetër të trupit dhe lehtësimin e sikleteve, zvogëlimi i gjoksit kryhet gjithashtu si pjesë e një procedure të formimit të trupit shpesh me liposuksion dhe abdominoplastikë si dhe procedura të tjera kozmetike.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat