ZVOGËLIMI I GJOKSIT MASHKULLOR

Çfarë është Gjinekomastia?

Termi mjekësor ‘‘Gjinekomastia’’ do të thotë “gjinj femëror”. Një gjendje e zakonshme në një apo të dy gjinjtë që ndikojnë 40-60% të meshkujve shpesh është rezultat i ndryshimeve hormonale, kushteve të trashëguara, sëmundjeve ose përdorimit të disa ilaçeve. Procedura e zvogëlimit të gjoksit te meshkujt, heq dhjamin dhe / ose indet e gjëndrave nga gjinjtë dhe në raste të rralla, lëkurën e tepërt për të fituar një gjoks më të butë dhe të qëndrueshëm në përputhje me konturin e trupit mashkullor.

Gjinekomastia, në njërën ose të dy gjinjtë, karakterizohet nga :

– Yndyrë e tepërt e lokalizuar

– Zhvillimi i tepruar i indit të gjëndrave

– Kombinim i dy të lartpërmendurave

– Vetëndërgjegjësimi lidhur me pjesën e gjoksit

Disa faktorë të jetesës mund të kontribuojnë në këtë gjendje. Meshkujt me mbipeshë duhet së pari të përpiqen të korrigjojnë gjinjtë e tyre të zgjeruar përmes humbjes së peshës dhe stërvitjes. Në disa raste, burrat me mbipeshë mund të dekurajohennga kryerja e operacionit. Kandidatët më të mirë janë ata që kanë lëkurë të fortë dhe elastike që do të mund të riformësohet në konturet e reja të trupit në disa raste.

Sa kohë zgjat kirurgjia gjinekomastike?

Asnjë garanci nuk mund të jepet, por rezultatet janë të përhershme. Është e rrallë, por një operacion i dytë mund të jetë i nevojshëm për të arritur rezultatet e dëshiruara.

Si kryhet gjinekomastia?

Gjoksi i gjinisë mashkullore mund të zvogëlohet me anë të liposuktit dhe / ose duke hequr indet tepërta të gjëndrave. Nëse indet etë tepërtatë dhjamit, yndyra dhe lëkura janë të pranishme, do të hiqen kirurgjikisht. Në anën tjetër, nëse vetëm indet yndyrore duhet të hiqen atëherë mund të kryhetvetëm liposuctioni.

Kohëzgjatja e operimit – 45 minuta / 1 orë (anestezi e përgjithshme ose anestezia e qetësimit).

Qëndrojnë në spital – 1 natë.

Çfarë duhet të presim menjëherë pas operacionit?

Mund të ketë humbje të përkohshme të ndjesisë së gjoksit, mpirje dhe djegie pas procedurës së gjinekomastisë, e cila mund të zgjasë deri në një vit. Megjithatë, ënjtja duhet të zhduket brenda gjashtë muajve. Një veshje mbështetëse do të mbahet pas operacionit për 4-6 për të ndihmuar shërimin.

Sa kohë do të kalojë para se të mund të kthehem në jetën time normale?

3-10 netë qëndrimi rekomandohet pas kirurgjisë. Shumica e meshkujve mund të kthehen në punë brenda 3-10 ditëve megjithatë rezultatet përfundimtare do të duhet më shumë kohë për t’u parë për shkak të ënjtjes.
A mund të kryhet gjinekomastia pa lënë shenja?

Shenjat janë pjesë e procesit të shërimit pas një operacioni, por duke ndjekur udhëzimet e kirurgëve, plagët rreth thithave me kalimin e kohës do të zbehen duke u bërë fare të padukshme.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat