ESTETIKA E BALLIT DHE PJESËS SË VETULLAVEÇfarë është liftingu i ballit?

Ai minimizon dhe zbut rrudhat që zhvillohen në të gjithë ballin, ose ato lartë në urën e hundës; Përmirëson ato që zakonisht quhen linja të vrenjtura; Ngre kapakun e sipërm dhe rivendos një ballë të ulët ose të varur.

Kush mund të jetë një kandidat i përshtatshëm për kirurgji estetike të ballit?

Një ose më shumë nga kushtet e mëposhtme mund të tregojnë se jeni një kandidat i mirë për ngritjen e fytyrës;

-Shenja ose pozita e ulët e vetullave, duke krijuar një pamje të lodhur ose të trishtuar;

-Rrudha të thella horizontale në të gjithë ballin;

-Linjat e vrenjtura ose rrudhatmes vetullave dhe nganjëherë në krye të hundës.

Sa kohë zgjat një lifting i ballit?

Rezultatet e një liftingu në ballë janë të vazhdueshme dhe ndryshimet mund të jenë delikate ose dramatike në varësi të paraqitjes suaj para operacionit. Ju duhet të prisni disa javë dhe madje edhe muaj për të parë dukjen tuaj të përmirësuar. Çdo kirurgji ofron përmirësime por nuk ndalon procesin e plakjes.

Si kryhet kjo procedurë?

Ka metoda të ndryshme të kryerjes së kësaj procedure por vendimi përfundimtar do të varet nga shumë faktorë duke përfshirë sasinë e lëkurës së tepërt, pozicionin e vijës së flokëve dhe do të bëhet ndërmjet pacientit dhe mjekut.

A) Liftingu koronal (i hapur) përfshin një prerje që shkon prapa dhe pak a shumë paralel me vijën e flokëve. Rrudhat zbuten dhe balli ngritet. Kjo procedurë paksa ngre vijën e flokëve dhe për këtë arsye nuk mund të jetë e përshtatshme për pacientët meshkuj, të cilët mund të kenë rënie të flokëve ose flokë të pamjaftueshëm për të fshehur shenjat. Përfitimi kryesor i kësaj metode është se lëkura e tepërt mund të hiqet në vend se të shtrëngohet dhe shumë njerëz besojnë se ajo jep rezultatet më të qëndrueshme.

B) Liftinguendoskopik i ballitështë për pacientët me më pak shthurje duke qenë një procedurë më pak invazive. 2 deri në 4 prerje të vogla bëhen në pika të ndryshme brenda vijës së flokëve, një kamerë e vogël vendoset nën lëkurë për të udhëhequr kirurgun ndërsa balli ngrihet pa ngritur vijën e flokëve. Në këtë metodë, lëkura hiqet në vijën e flokëve, në vend se prapa saj. Prerjet shërohen pothuajse në të padukshme në krahasim me shenjat më të gjata të liftingut koronal të ballit.

Përfitimet përfshijnë:

Më pak shenja, shërim më të shpejtë, mund të kryhet në shenjat më të hershme të plakjes dhe është ideale për pacientët me flokë minimalë që kanë shqetësime rreth shenjave.

Kohëzgjatja e operimit; 1-1,5 orë (nën anestezi të përgjithshme) Qëndrimi në spital – Në përgjithësi, pacientët mund të largohen nga klinika të njëjtën ditë pas rimëkëmbjes.

Çfarë presim pas operacionit? Çdo ënjtje fillestare dhe nxirje mund të jetëe pabarabartë ose asimetrike, kjo është normale. Shumica e ënjtjeve duken zakonisht gjatë 24 deri 48 orëve të para dhe zhduken brenda 2 javëve. Mund të ketë mpirje në ballë dhe kjo zakonisht zhduket brenda disa muajsh. Rënia e flokëve në linjën e plagës është gjithashtu normale, kjo është e përkohshme dhe flokët do të rriten përsëri.

Sa kohë do të kalojë para se të mund të kthehem në jetën time normale? 7-10 natë janë të rekomanduara pas operacionit dhe zakonisht pas kësaj kohe do të mund të ktheheni në punë. Rezultatet përfundimtare do të shihen disa muaj pas operacionit.

A mund të kryhet kirurgjia e ballit pa lënë shenja?

Plagët janë pjesë e procesit të shërimit pas një operacioni, megjithatë për shkak të vendndodhjes së plagëve në liftingun e ballit ata zakonisht janë të lehta për të fshehur dhe duke ndjekur udhëzimet e kirurgut me kalimin e kohës ata do të zbehen dhe të bëhen gati të padukshme.

Vetullat shfaqin zemërim, shqetësim, befasi dhe emocione të tjera ndërsa vetullat e venitura mund të japin një pamje të lodhjes dhe shqetësimit, kështu liftingu rivendos ato në një pozicion më të favorshëm për përmirësimin e pamjes.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :