ЕСТЕТКА ХИРУРГИЈА НА НОСОТ

Што претставувахирургија на носот (Ринопластика)?

Популарна процедура која ја модифицира формата и големината на носот и од естетски причини, но исто така ги поправува структурните дефекти кои можат да предизвикаат проблем со дишењето. (Не се препорачува за деца на возраст под 17 години кога носот е целосно развиен). Ќе бидат земени во предвид квалитетот на кожата, како и големината и обликот на носот и неговата врска со другите карактеристики на лицето, а во некои случаи истовремено може да се направи и хируршка корекција на делот на брадата за подобрување на балансот на лицето.

Кој е соодветен кандидат за хирургија на носот?

Една или повеќе од следните услови може да покажат дека сте добар кандидат за хирургија на носот:

• Вашиот нос е премногу голем за вашето лице

• Постои нерегуларност на мостот на носот кога се гледа во профилот

• Врвот на носот е задебелен или зголемен

• Имате претерано разгорени ноздри

• Вашиот нос е асиметричен или искривен

• Претходната операција ви создадала асиметричен изглед.

Како се изведува процедурата на носот?

Ринопластиката може да се изврши со внатрешен или надворешен хируршки пристап. Внатрешниот хирушки пристап овозможува сите засеци да бидат скриени во ноздрите. Затоа,по операцијата не останува доказ за било какви засеци или лузни на надворешноста на носот. Надворешниот (отворен) пристап на операцијата на носот обезбедува најдобра изложеност на носот при интервенцијата и се препорачува за третирање на потешки проблеми, оставајќи мала лузна под ноздрите. Мали засеци се прават во внатрешноста на носот, кожата е одделена од основната поддршка на коските и ‘рскавицата. Коската и ‘рскавицата потоа ќе се извајаат по посакуваната форма. По можност ова се прави со графт и / или конци што се користат за зголемување на јачината на носот и / или градење на назален мост со самата ‘рскавица или коска на пациентот.

Времетраење на операцијата 1.5 Час (општа анестезија).

Престој во болница – 1 ноќ.

Што да очекуваме веднаш после операцијата?

Пациентите заминуваат со штитник поставен на носот за да ја заштитат и одржат стабилната структура 5-8 дена. Можно е поставување на гази во носот за време на операцијата и истите треба да се отстранат 1-3 дена по операцијата. Вашето лице може да биде подуено со некои модринки, најчесто под очите, но ова треба да исчезне во текот на првата недела по операцијата. Важно е да се знае дека сите пациенти не можат да постигнат идентични резултати од операцијата.

По колку време можам да се вратам на мојот нормален живот?

Обновувањето варира од пациент до пациент, но во Турција се препорачува 7-10 ноќевања. Повеќето пациенти можат да се вратат на работа по 1 недела. За да се видат конечните резултати се бара подолго време, до 12 месеци откако отокот целосно ќе се смири.

Може ли операцијата на носот да се изврши без лузни?

Лузните се дел од процесот на лекување по операцијата, меѓутоа со следење на насоките на хирурзите со текот на времето тие ќе исчезнат и ќе станат незабележливи.

Ринопластиката е една од најкомплицираните хируршки зафати во естетската хирургија, особено ревизиите. Носот врши критична функција, така што постојано ја балансираме потребата да ја оптимизираме таа функција додека го даваме саканиот резултат во однос на естетиката. Хирургијата на носот се изведува за да создаде природен нос и да се комбинира хармонично со вашите други карактеристики, така да постапката не нуди совршенство, туку подобрување.

Trackback from your site.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :