Brazilian butt lift – Бразилски задник

 

Brazilian butt lift – Бразилски задник

Brazilian butt lift е многу популарен оперативен зафат кој со помош на Васер липосукција овозможува маснотиите собрани од телото да се пренесат во пределот на задникот за да се постигне поцелосен и повеќе обликуван изглед.

Се препорачува да се направи под општа анестезија. Сепак, можна е локална анестезија доколку се работи за пренос на мал волумен на маснотии.

Се работи за краток зафат кој овозможува голема удобност на пациентот.

Со тоа се овозможува тркалезен и целосен изглед.

Преносот на маснотии има поприроден изглед во споредба со имплантантот. Друга придобивка е помал ризик од инфекција во споредба со силиконски импланти на задникот.

Можеби е потребно носење корсет некое време по завршување на зафатот.

За да се добие целосен резултат, се препорачува чекање од 6 месеци. Во некои ситуации треба да се повтори постапката.

Пациентите треба да направат Covid-19 PCR тест и томографија 2 дена пред операцијата. После операцијата потребен е период од 5-6 дена за пост оперативен преглед. Потоа пациентот може да се врати во рутината на животот.

После еден месец може да се започне со спортување.

Со Brazilian Butt Lift до перфектна форма на вашиот задник.

 

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :
Open chat