EСТЕТСКА КОРЕКЦИЈА НА УШИ

Што претставува естетската корекција на уши?

Отопластиката може драматично да го промени изгледот на лицето, едноставно со тоа што овозможува испакнатите уши да изгледаат понормално. Често проблемот е предизвикан од неразвиено средно свиткување на увото. Исто така може да има и други деформации, со што е неопходно да се извршуваат неколку постапки на увото во исто време.

Кој е соодветен кандидат за естетска корекција на уши?

Еден или повеќе од следните состојби може да покажат дека сте добар кандидат естетска корекција на уши:

• Испакнати уши

• Големи уши

• Ненормално обликувани уши

Отопластиката може да ги преобликува ушите, да ја намали нивната големина, да ги направи повеќе симетрични и / или да ги постави поблиску до главата. Ако вие (или вашето дете) се самосвесни за вашите уши и секогаш ги покривате со вашата коса, тогаш оваа операција може да отвори нови можности за промена на вашиот изглед и вашата лична слика.

Како се изведува операцијата за естетка корекција на ушите?

Започнувајќи со засек веднаш зад увото, во природното свиткување каде што увото се спојува со главата хирургот ќе ја отстрани потребната количини на ‘рскавица и кожа потребна да се постигне вистинскиот ефект. ‘Рскавицата може да се разреди, обликувајќи ја во попосакувана форма, а потоа се осигурува со конци .. Во други случаи, хирургот воопшто нема да отстрани ‘ рскавица, со користејќи конци за постојано одржување на ‘рскавицата во своето место. По обликување на ‘рскавицата до посакуваната форма, хирургот ќе нанесува дополнителни конци за да го зацврсти увото се додека не се излече, за да се одржи во посакуваната форма и позиција.

Времетраење на операцијата; 1-1,5 часа (локално или под општа анестезија)

Престој во болница: Вообичаено не е потребно

Што да очекувате веднаш по операцијата?

Меки облоги поставени на ушите ќе останат неколку дена. Повеќето пациенти доживуваат некои лесни непријатности, како на пр: не можете да ставате притисок врз ушните површини и треба да спиете на грб. Понекогаш се препорачува да се држат ушите во посакуваната положба две недели по операцијата.

После колку време можам да се вратам во мојот нормален живот?

Возрасните и децата се обично на нозе и можат да се движат само неколку часа по операцијата, иако можеби ќе сакате да преноќувате во болницата со дете додека не се поминуваат сите ефекти од анестезијата. Главата на пациентот ќе биде завиткана во завој за да се промовира најдобро обликувањеи лекување. Ушите можат да чуствуваат благо пулсирање или болка за неколку дена, но ова може да се смири со лекови. За неколку дена, завоите ќе бидат заменети со полесна облога, слична на лента за глава. Конците обично се отстранети, или ќе се растворат, за околу една недела. Секоја активност во која увото може да се свитка треба да се избегнува за околу еден месец.

Кога можам да се вратам на работа после операцијата на ушите?

Повеќето возрасни лица можат да се вратат на работа околу пет дена по операцијата. Децата можат да се вратат на училиште по седум дена, ако внимаваат за игралиштето. Можеби ќе сакате да го замолите наставникот на вашето дете да внимава на детето неколку недели.

Дали ушната хирургија ќе влијае на мојот слух?

Не. Само надворешното уво е вклучено, а не средината или внатрешното уво, каде што слухот се одвива.

Дали резултатите од естетската хирургија на ушите се долготрајни?

Да, резултатите обично се перманентни, иако секогаш постои мала шанса за извиткување на ушите поради еластичниот отпор на ушната рскавица.

Може ли операцијата на ушите да се изврши без лузна?

Лузните се дел од процесот на лекување и обично лузните од ушната хирургија се скриени во природниот напречната базда на задниот дел на увото, за да не се видливи. Следејќи ги упатствата на хирурзите со текот на времето тие ќе исчезнат и ќе станат незабележливи.

Во многу случаи операцијата на ушите има ефект на создавање нормални уши кои лежат уредно, блиску до страната на главата, чувајќи ја лузната скриена зад увото.

Trackback from your site.

АДРЕСА

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

ТЕЛЕФОН/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :