RIMODELIMI I MJEKRËS

Çfarë është shtimi i mjekrës (Genioplastika-Mentoplastika)?

Një procedurë që korrigjon ose riformon një mjekër të dobët me shtim nëpërmjet një implanti për të përmirësuar formën dhe balancën e fytyrës. Disa mund të kërkojnë një procedurë kirurgjike në të cilën kocka e mjekrës lëviz përpara për t’i dhënë atyre pamjen e dëshiruar.

Kush është një kandidat i përshtatshëm për kirurgji të rritjes së mjekrës? Zakonisht kandidatët për shtimin e mjekrës janë ata që duan të përkufizohen në fytyrë dhe të sjellin mjekrën në proporcion me pjesën tjetër të tipareve të fytyrës.

Sa kohë zgjat rritja e mjekrës?

Rezultatet janë të përhershme nga kjo kirurgji megjithatë, një implant mund të zhvendoset me kalimin e kohës ose duhet të shkëmbehet ose të zëvendësohet.

Si kryhet procedura e rritjes së mjekrës?

I përshtatur për çdo nevojat e çdo pacienti, parimi kryesor është që të krijojë një ‘xhep’ në mjekër në të cilin vendoset një implant. (Disa pacientë kanë nevojë për kirurgji më të gjera për të ri-pozicionuar kockën e mjekrës). Prerja mund të vendoset në linjat e rrudhave nën mjekër ose në gojë. Kohëzgjatja e operimit : 45 minuta / 1 orë (nën anestezi të përgjithshme). Qëndrimi në spital -1 natë.

Çfarë duhet të prisni menjëherë pas operacionit?

Pacientët do të kenë një mjet fashatimi që do të mbetet në vend për 2-3 ditë për të minimizuar nxirjet dhe për të mbështetur formën e krijuar rishtazi. Mund të ketë ndjeshmëri, ngushtësi dhe siklet ditët e para dhe duhet të ndiqet një dietë e lëngshme deri në heqjen e fashave. Biseda, ngrënia dhe e qeshura mund të jenë të vështira ditët e para. Çdo nxirje fillestare me ënjtje duhet të zhduket brenda 7-10 ditëve pas operacionit.

Si mund t’i fsheh shenjat e operacionit të mjekrës? Kozmetikë kamuflimi, duke përfshirë fshehësit, hijet e konturave dhe korrektor të ngjyrave. Lavanda neutralizon ose heq të verdhën dhe të gjelbrën dhe ka një efekt të ngjashëm në të kuqen.

Sa kohë do të kalojë para se të mund të kthehem në jetën time normale?

7-10 netë qëndrimi rekomandohet pas operacionit të shtimit të mjekrës. Shumica mund të kthehen në punë pas 1 jave.

A mund të kryhet operacioni i rritjes së mjekrës pa lënë shenja? Shenjat në këtë procedurë zakonisht mund të fshihen mirë në rripin natyror nën mjekër ose brenda gojës. Për shkak të ënjtjes rezultatet nuk mund të shihet për disa muaj pas operacionit. Nuk është e pazakontë të kombinosh këtë operacion me rinoplastikën ose procedura të tjera të fytyrës për të ndihmuar në mbështetjen e fytyrës dhe qafës si dhe përmirësimin e profilit të fytyrës.

ADRESA

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

PHONE/ E-MAIL

P (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobile :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Mail :