Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

OP. DR. RIZA ÇAĞRI SADE MUAYENEHANESİ

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

İşbu aydınlatma metni, Türk Hukuk mevzuatında yer alan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ile Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR”) uyarınca, Op. Dr. RIZA ÇAĞRI SADE MUAYENEHANESİ’ ne (“Op. Dr. ÇAĞRI SADE”) başvuran hastalara/danışanlara ait Kişisel Verilerin işlenmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında veri sahiplerinin aydınlatılması amacıyla hazırlanmıştır.

Hastaların/danışanların Kişisel Verilerinin güvenliğinin sağlanması Op. Dr. ÇAĞRI SADE’nin öncelikli hedeflerindendir. Bu nedenle, hastaların/danışanların Kişisel Verilerinin güvenli şekilde işlenmesi ve bu verilere hukuka aykırı biçimde gerçekleşebilecek her türlü erişimin veya sızıntının engellenmesi amacıyla, yürürlükteki mevzuatlara uyumlu olarak gerekli güvenlik tedbirleri Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından alınmaktadır.

VERİ SORUMLUSU

Kişisel Verileriniz, 6698 sayılı KVKK ve GDPR kapsamında “Abdi İpekçi Cad. No:61/6 Reasürans Han-2 Nişantaşı/Şişli/İstanbul/Türkiye” adresinde faaliyet göstermekte olan Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından işlenecektir. Beyoğlu V.D., 7360138560 Vergi No’suna kayıtlı ÇAĞRI SADE, KVKK kapsamında “Veri Sorumlusu”, GDPR kapsamında ise “Kontrolör” olarak kabul edilmektedir.

Op. Dr. ÇAĞRI SADE, GDPR kapsamında, “Veri Koruma Görevlisi” olarak Kişisel Veri Koruma Uzmanlığı olan bir Hukuk Bürosu ile anlaşmış olup, Op. Dr. ÇAĞRI SADE MUAYENEHANESİNDE KVKK ve GDPR kapsamında Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Uyum Süreci Uzman Hukuk Bürosunun danışmanlığı ve rehberliğinde gerçekleştirilmiştir.

İŞLENECEK KİŞİSEL VERİLERİNİZ

Aşağıda belirtilen Kişisel Verileriniz ve Özel Nitelikli Kişisel Verileriniz, KVKK m.4 ve GDPR m.5 ile ön görülen temel ilkelere uygun olarak, KVKK 5. ve 6. maddeleri ile GDPR 6. ve 9. maddelerinde belirtilen Kişisel Veri İşleme Şartları ve Amaçları doğrultusunda ve işbu Aydınlatma Metninde yer alan amaçlar kapsamında kalmak üzere; hukuka uygun şekilde, işleme amacıyla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü, adalet ve şeffaflık ilkesi gözetilerek, doğru ve güncel şekilde, veri güvenliğinin sağlanması amacıyla mevzuatta ön görülen her türlü teknik ve idari tedbirler alınarak Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından işlenecektir.

1-KİMLİK BİLGİLERİNİZ: Adınız, soyadınız, T.C. Kimlik Numaranız ve/veya Pasaport Numaranız ve/veya Geçici T.C. Kimlik Numaranız, doğum yeri ve tarihiniz, medeni haliniz, cinsiyetiniz, mesleğiniz, imzanız ve sizi tanımlayabilen diğer kimlik verileriniz.

2-İLETİŞİM BİLGİLERİNİZ: Adresiniz (ikametgah/iş yeri), telefon numaranız (bildirdiğiniz ev/iş yeri sabit ve/veya mobil telefon numaralarınız), elektronik posta adresiniz, IP adresiniz, sosyal medya hesaplarınız ve sair iletişim verileriniz.

3-SAĞLIK BİLGİLERİNİZ: Kan grubunuz, alerjileriniz, kronik hastalıklarınız, zührevi hastalıklarınız, bulaşıcı hastalıklarınız, daha önce geçirmiş olduğunuz ameliyatlara/operasyonlara ilişkin verileriniz, sürekli olarak kullandığınız ilaçlar, Covid-19 hastalığına ilişkin bilgileriniz, tıbbi tedavileriniz, tıbbi geçmişiniz, sağlık raporlarınız, anestezi bilgileriniz, vücut analiz ve ölçümleme bilgileriniz, cilt analiz bilgileriniz, tahlil ve görüntüleme sonuçlarınız, reçete bilgileriniz, sağlığa zararlı alışkanlıklarınız ve tarafınıza uygulanacak tedavi ve operasyonlar için gerekli diğer sağlık verileriniz.

4-FOTOĞRAF VE VİDEO GÖRÜNTÜLERİNİZ: Tıbbi işlem öncesinde, tıbbi işlem sırasında ve/veya tıbbi işlem sonrasında kayıt altına alınan fotoğraf ve/veya videolarda yer alan görüntü ve ses verileriniz ile Muayenehanede 7/24 kapalı kayıt altında bulunan kameralardan elde edilen video görüntü verileriniz.

5-MALİ BİLGİLERİNİZ: Banka hesap numaranız, IBAN numaranız, kredi kartı bilgileriniz, fatura bilgileriniz ve sair finansal verileriniz.

6-TRANSFER VE KONAKLAMA BİLGİLERİNİZ: Uluslararası Sağlık Turizmi kapsamında gelen Sağlık Turisti iseniz, transfer bilgileriniz, uçak bileti gidiş dönüş bilgileriniz, otel konaklama bilgileriniz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN HANGİ AMAÇLA İŞLENDİĞİ

Kişisel Verileriniz; hasta dosyası oluşturabilmek, muayene, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi, operasyon ve bakım hizmetlerinizi yürütebilmek, tıbbi teşhis, tedavi ve/veya operasyon süreçleri sonrasında kontrollerinizi gerçekleştirebilmek, oluşabilecek komplikasyon süreçlerini yürütebilmek, sizinle birebir iletişime geçebilmek, randevu süreçlerini yönetebilmek, hasta memnuniyeti ve talep yönetimini gerçekleştirebilmek, hukuki ve akdi yükümlülükleri yerine getirebilmek, ilgili mevzuatı gereğince saklanması gereken sağlık verilerinize ilişkin bilgileri belirlenen süreler dahilinde muhafaza edebilmek, muayenehane güvenliğini sağlayabilmek, tedavinizin doğru şekilde yapılabilmesi amacıyla gerektiğinde diğer ilgili uzman hekimlerden konsültasyon hizmeti alabilmek, Uluslararası Sağlık Turizmi kapsamındaki mevzuata uygun olarak yasal yükümlülükleri yerine getirebilmek, Sağlık Turizmi çerçevesinde gelen Sağlık Turisti yabancı  hastaların/danışanların transfer, konaklama ve tercüme hizmetlerini planlayabilmek, tıbbi tedavi ve uygulamalara ilişkin yenilikleri duyurabilmek, sunulan sağlık hizmetleri hakkında 3. Kişileri tıbbi açıdan bilgilendirebilmek, doktor ile hasta arasında kurulan hukuki ilişkiden doğan sorumlulukları yerine getirebilmek, kanundan doğan mali, idari ve hukuki yükümlülükleri yerine getirebilmek, teknik güvenliği sağlayabilmek ve kamusal yükümlülükleri yerine getirebilmek  amaçlarıyla, KVKK ve GDPR’ a uygun olarak, Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından işlenmektedir.

Kişisel Verileriniz ve Özel Nitelikli Kişisel Verileriniz, aşağıdaki durum ve koşullarda Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından KVKK ve GDPR kapsamında işlenecektir:

  • Kimlik Verileriniz; muayene, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi, operasyon ve bakım hizmetlerini yürütülebilmek, hasta dosyası oluşturabilmek, hasta memnuniyeti ve talep yönetimini gerçekleştirebilmek, Sağlık Turizmi çerçevesinde gelen hastaların/danışanların transfer ve konaklama hizmetlerini planlayabilmek amacıyla işlenecektir.
  • İletişim Bilgileriniz; muayene, tıbbi teşhis, tedavi ve operasyon süreçleri sonrasında kontrollerinizi gerçekleştirebilmek, randevu süreçlerini yönetebilmek amacıyla işlenecek ve ayrıca açık rıza göstermeniz şartıyla tıbbi tedavi, tıbbi uygulamalar ve operasyonlara ilişkin yenilikleri tanıtmak, bilgilendirmek, duyurmak, süreklilik arz eden tedavilerde gelen randevu tarihini hatırlatmak ve özel günlerde tebrik ve kutlama amacıyla işlenebilecektir.
  • Sağlık Bilgileriniz; tıbbi tedavilerinizi, operasyonlarınızı başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmek, tedavi sürecinizde gerekli görüldüğü takdirde bir başka uzman hekimden konsültasyon alabilmek, oluşabilecek komplikasyon sürecini yönetebilmek, hasta dosyası oluşturabilmek, ilgili mevzuatı gereğince saklanması gereken sağlık verilerinize ilişkin bilgileri süresi dahilinde muhafaza edebilmek, yürürlükteki Sağlık Hukuku ve Sağlık Turizmi Mevzuatları kapsamında yer alan yasal yükümlülükleri yerine getirebilmek amacıyla işlenecektir.
  • Fotoğraf, Video ve Ses Kayıt Bilgileriniz; Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından operasyon ve tedavi sürecini gözlemleyerek yönetebilmek, muayenehane güvenliğini temin edebilmek amacıyla işlenecek ve ayrıca açık rıza göstermeniz şartıyla, uygulanan tıbbi işlem ve/veya operasyonlar hakkında 3. kişileri tıbbi açıdan bilgilendirmek amacıyla işlenebilecektir.
  • Mali Verileriniz; ücret ödemelerinizin kontrolünü gerçekleştirerek fatura tanzim edebilmek ve herhangi bir ücret fazlası olması halinde ücret iadesi amacıyla işlenecektir.
  • Transfer ve Konaklama Bilgileriniz; sağlık turizmi çerçevesinde gelen hastaların/danışanların transfer ve konaklama hizmetlerini planlayabilmek amacıyla işlenecektir.

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz, tıbbi tedavinizin/operasyonunuzun gerçekleştirilebilmesi ve tedavinize ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi için yine yukarıda belirtilen amaçlar ve mevzuat doğrultusunda işlenecektir. İlgili kişisel verilerinizi sağlamamanız durumunda, operasyonunuzda ve tıbbi tedavinizde hekim olarak hizmet verecek olan Op. Dr. ÇAĞRI SADE’ye yüklenen yasal yükümlülükler gereği gibi yerine getirilemeyecek, operasyonunuz/tedaviniz ve iyileşme süreçleriniz başarılı bir şekilde yürütülemeyecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI YÖNTEMİ

Kişisel Verileriniz, Op. Dr. ÇAĞRI SADE’ nin sunduğu sağlık hizmetine bağlı olarak;

  • Muayene, tedavi ve/veya operasyon amacıyla Op. Dr. ÇAĞRI SADE’nin muayenehanesine gelerek, tarafınıza uygulanacak tedaviye ilişkin tıbbi değerlendirme yapılabilmesi için sunduğunuz sağlık raporlarınız, laboratuvar ve görüntüleme sonuçlarınız, tahlilleriniz, kimliğiniz/pasaportunuz ile sağlık verilerinize, kimlik ve iletişim bilgilerinize ilişkin verdiğiniz beyanlarınız vasıtasıyla,
  • Dr. ÇAĞRI SADE’nin uygulayacağı tedaviye ve/veya operasyona ilişkin “Hasta Bilgilendirme ve Onam Formunu” doldurmanız vasıtasıyla,
  • Dr. ÇAĞRI SADE’ye ait kurumsal web sitesi www.cagrisade.com.tr üzerinden doldurduğunuz iletişim formu vasıtasıyla,
  • Dr. ÇAĞRI SADE’ye ait kurumsal e-posta adresine (info@cagrisade.com.tr) göndereceğiniz elektronik postalar vasıtasıyla,
  • Op. Dr. ÇAĞRI SADE’nin tarafınıza uygulanan tıbbi işlem öncesinde, sonrasında ve/veya uygulama sırasında aldığı fotoğraf/video kayıtları vasıtasıyla,
  • Talebiniz üzerine ve gerekli olduğu hallerde; DR. ÇAĞRI SADE tarafından uzaktan erişim yoluyla online olarak teşhis ve kontrollerinizin yapılabilmesi amacıyla, kendilerine ait Gizlilik Politikalarını ve Yurt Dışı Aktarım İlkelerini kabul ederek hizmet aldığınız uzaktan bağlantı uygulamaları hizmet sağlayıcılarını  (whatsapp/zoom.us/facetime/skype/messanger/google/instagram/facebook v.s.) kullanarak DR. ÇAĞRI SADE’ye gönderdiğiniz yazılı/sesli/görsel (fotoğraf ve/veya video kaydı) mesajlarınız ve bu uygulamalar üzerinden kurduğunuz online sesli/görüntülü aramalarınız vasıtasıyla,
  • Kendilerine ait Gizlilik Politikalarını ve Yurt Dışı Aktarım İlkelerini kabul ederek hali hazırda kullanıcısı olduğunuz, sunucusu yurt dışında bulunan sosyal medya hesaplarında (instagram, youtube, facebook, twitter, linkedin vs.) yer alan DR. ÇAĞRI SADE’ye ait profil hesabına direkt mesaj göndermeniz ve/veya gönderilerine yorum yapmanız vasıtasıyla,
  • Kendilerine ait Gizlilik Politikalarını ve Yurt Dışı Aktarım İlkelerini kabul ederek hali hazırda kullanıcısı olduğunuz, sunucusu yurt dışında bulunan sosyal medya hesapları (instagram, youtube, facebook, twitter, linkedin,google vs.) üzerinden DR. ÇAĞRI SADE’nin yaptığı tanıtım ve reklamlarda yer alan “bize ulaşın” veya “bilgi alın” gibi paneller aracılığı ile otomatik olarak işlenmesine izin vererek aktardığınız bilgileriniz vasıtasıyla,
  • DR. ÇAĞRI SADE’nin muayenehanesinde mevcut kablosuz internet ağına (wi-fi) misafir kullanıcı olarak katılmak istemeniz durumunda, mevzuatlar gereği alınan teknik tedbirler kapsamında kullanılmakta olan log-kayıt cihazları (firewall) vasıtasıyla,
  • Meşru menfaat kapsamında iş yeri güvenliğinin temini amacıyla kapalı devre kayıt altında bulunan güvenlik kameraları vasıtasıyla,

toplanacak ve muayene, tıbbî teşhis, operasyon, tedavi ve bakım hizmetleri boyunca Op. Dr. ÇAĞRI SADE’nin akdi ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi ifa edebilmesi amacıyla KVKK ve GDPR uyarınca işlenecektir.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMACI, YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel Verileriniz, Op. Dr. ÇAĞRI SADE’nin yetkilendirdiği gerçek ya da tüzel kişiler tarafından “VERİ İŞLEYEN/İŞLEYİCİ” sıfatıyla; sözlü, yazılı, kamera ve fotoğraf kaydı alınmak sureti ile gerekli teknik ve idari güvenlik tedbirler ile birlikte fiziki ve elektronik ortamda kaydı tutularak, KVKK ve GDPR’nin ilgili hükümlerinin ön gördüğü durumlarda ayrıca açık rızanız da alınarak işlenebilecektir.

AÇIK RIZA BEYANINIZIN ALINMASININ GEREKTİĞİ DURUMLAR

GDPR madde 6/1/a ve KVKK madde 5/1 uyarınca, aşağıda belirtilen durumlarda ancak açık rızanız alınmak suretiyle, Kişisel Verileriniz işlenebilecektir;

  • Dr. ÇAĞRI SADE tarafından verilen tıbbi hizmetlere ilişkin yeniliklerin tanıtımı, duyurulması, bilgilendirilmesi ve bayram, yeni yıl, doğum günü gibi özel günlerde tebrik/kutlama amacıyla tarafınıza sms mesajı ve/veya e-posta gönderilmesi veya mobil iletişim kurulması ancak açık rızanız alınarak mümkün olacaktır.
  • Tıbbi işlem öncesinde, tıbbi işlem sırasında ve/veya tıbbi işlem sonrasında tedavinin gelişimini gözlemlemek amacıyla alınan fotoğraf ve/ veya video kayıtlarınızın Dr. ÇAĞRI SADE’ye ait sosyal medya hesaplarında (instagram, youtube, facebook, twitter, linkedin vs.) ve kurumsal web sitelerinde paylaşılması ancak açık rızanız alınarak mümkün olacaktır.
  • Verilerinizin, sunucusu yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcıları üzerinden paylaşılması “yurt dışına aktarım” sayılacağından ve yurt dışına aktarım için “açık rıza şartı” bulunduğundan, bu gibi durumlarda açık rızanız alınacaktır. Ancak, aşağıdaki hallerde AÇIK RIZANIZ ALINMIŞ SAYILACAKTIR;
  • Kendisine ait Gizlilik Sözleşmesini ve Yurt Dışı Aktarım İlkelerini kabul ederek hali hazırda kullanıcısı olduğunuz, sunucusu yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcılarını (whatsapp/zoom.us/facetime/skype/messanger/google/instagram /facebook vs.) kullanarak, DR. ÇAĞRI SADE’ye yazılı/sesli mesaj ve/veya fotoğraf/video kaydı göndermeniz ya da sesli/görüntülü arama yapmanız ya da kendiniz ile bu yolla iletişime geçilerek uzaktan muayene/teşhis hizmeti almayı talep etmeniz durumunda; adı geçen uygulamaların politikalarını kabul ederek bu uygulamalar üzerinden DR. ÇAĞRI SADE ile paylaştığınız Kişisel Verilerinizin ve Özel Nitelikli Kişisel Verilerinizin DR. ÇAĞRI SADE’ye ait KVK Aydınlatma Metni ve Gizlilik ilkeleri doğrultusunda işlenmesine, tarafınızla adı geçen uygulamalar  üzerinden iletişime geçilmesine ve sunucusu yurt dışında bulunan bu uygulamaların önceden kabul ettiğiniz politikaları gereğince verilerinizin yurt dışına aktarılmasına açık rıza vermiş sayılırsınız.
  • Kendisine ait Gizlilik Politikası ve Yurt Dışı Aktarım İlkelerini kabul ederek hali hazırda kullanıcısı olduğunuz sunucusu yurt dışında bulunan elektronik posta hizmet sağlayıcıları (Hotmail, gmail, yahoo vs.) üzerinden sizinle iletişime geçilmesini talep ettiğiniz durumlarda; ÇAĞRI SADE’nin iletilerde paylaşılan Kişisel Verilerinizi ve Özel Nitelikli Kişisel Verilerinizi kendisine ait KVK Aydınlatma Metni ve Gizlilik ilkeleri doğrultusunda işlemesine ve sunucusu yurt dışında bulunan bu hizmet sağlayıcılarının önceden kabul ettiğiniz politikaları gereğince verilerinizin yurt dışına aktarılmasına açık rıza vermiş sayılırsınız.
  • ÇAĞRI SADE’nin, sunucusu yurt dışında bulunan sosyal medya hizmet sağlayıcıları (facebook, instagram, Google, whatsapp vs.) üzerinde yayınlanan reklam ve tanıtımlarına başvurduğunuz hallerde; ilgili sosyal medya hizmet sağlayıcılarına ait Gizlilik ve Yurt Dışı Aktarım İlkelerini kabul ederek, otomatik olarak işlenmesine ve yurt dışına aktarılmasına izin verdiğiniz verileriniz, ilgili sosyal medya hizmet sağlayıcısı tarafından DR. ÇAĞRI SADE’ye aktarılacak ve DR. ÇAĞRI SADE tarafından, okumakta olduğunuz kendisine ait Aydınlatma Metni ve Gizlilik İlkeleri doğrultusunda işlenerek muhafaza edilecektir. Bu hallerde; DR. ÇAĞRI SADE’ye ait Aydınlatma Metni ile Gizlilik İlkelerini ve Kişisel Verileriniz ile Özel Nitelikli Kişisel Verilerinizin bu doğrultuda işlenmesini kabul etmiş, bildirdiğiniz iletişim bilgileriniz üzerinden DR. ÇAĞRI SADE’nin tarafınıza ulaşmasına, sizinle iletişime geçmesine açık rıza vermiş sayılırsınız.
  • Kendilerine ait Gizlilik Politikalarını ve Yurt Dışı Aktarım İlkelerini kabul ederek hali hazırda kullanıcısı olduğunuz, sunucusu yurt dışında bulunan sosyal medya hesaplarında (instagram, youtube, facebook, twitter, linkedin vs.) yer alan ÇAĞRI SADE’ye ait profil hesabına direkt mesaj göndermeniz durumunda; DR. ÇAĞRI SADE’nin, verilerinizi kendisine ait KVK Aydınlatma Metni ve Gizlilik ilkeleri doğrultusunda işlemesine ve ilgili uygulama üzerinden sizinle iletişime geçmesine açık rıza vermiş sayılırsınız.

AÇIK RIZA BEYANI ARANMAKSIZIN VERİLERİNİZİN İŞLENEBİLECEĞİ DURUMLAR:

GDPR madde 9/2/h ve KVKK madde 6/3 uyarınca;

  • Muayene, tıbbî teşhis, operasyon, tedavi ve bakım hizmetlerini yürütebilmek amacıyla, Kanun gereği sır saklama yükümlülüğü altında bulunan Dr. ÇAĞRI SADE tarafından, Özel Nitelikli Kişisel Veri sayılan Sağlık Verileriniz, açık rızanız aranmaksızın işlenecektir.

GDPR madde 6/1/b ve KVKK madde 5/2/c uyarınca;

  • Tıbbi teşhis, operasyon ve tedavi süreçleri sonrasında kontrollerinizi gerçekleştirebilmek, oluşabilecek komplikasyon süreçlerini yönetebilmek, sizinle birebir iletişime geçebilmek, randevu süreçlerini yönetebilmek amacıyla, Dr. ÇAĞRI SADE tarafından, açık rızanız aranmaksızın, Kişisel Verileriniz işlenecektir.

GDPR madde 6/1/f ve KVKK madde 5/2/f uyarınca meşru menfaatlerimize istinaden;

  • Muayenehane güvenliğinin sağlanması, hasta memnuniyeti ve talep yönetiminin gerçekleştirilebilmesi amacıyla, Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından, açık rızanız aranmaksızın, Kişisel Verileriniz işlenecektir.

GDPR madde 6/1/c, KVKK madde 5/2/a ve KVKK 5/2/ç uyarınca yasal ve hukuki yükümlülüklere istinaden, aşağıdaki durumlarda açık rızanız alınmaksızın Kişisel Verileriniz işlenecektir;

  • Hasta dosyası oluşturulması.
  • İlgili mevzuatı gereği saklanması gereken sağlık verilerinize ilişkin bilgilerin muhafaza edilmesi.
  • Ücret ödemelerinizin kontrolünü gerçekleştirerek fatura tanzim edilmesi.
  • Vergi ödemelerinin ifa edilmesi.
  • Sağlık Bakanlığı Mevzuatları gereği yükümlülüklerin ifa edilmesi.
  • Sağlık Turizmi Mevzuatı gereği yükümlülüklerin ifa edilmesi.
  • Veri güvenliğinizin sağlanması.
  • Yargı Makamları nezdinde hukuki yükümlülüklerin ifa edilmesi.
  • İdari Kurum ve Kuruluşlar nezdinde idari yükümlülüklerin ifa edilmesi.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN

AKTARILMASI VE HANGİ AMAÇLA KİMLERE AKTARILACAĞI

6698 sayılı KVKK 5. ve 6. maddeleri ile GDPR 6. ve 9. maddelerinde belirtilen Kişisel Veri İşleme Şartları kapsamında yer alan şartlar ve amaçlar doğrultusunda toplanan Kişisel Verileriniz; KVKK 8. ve 9. maddelerine ve GDPR 45. ve 49. maddelerine uygun olmak suretiyle, Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından muayene, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, operasyon, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, geliştirilmesi, gerektiğinde diğer uzman hekimlerden konsültasyon hizmeti alınması, Sağlık Turizmi mevzuatına ilişkin idari yükümlülüklerin yerine getirilmesi, Sağlık Turizmi çerçevesinde gelen hastaların transfer, konaklama ve tercüman hizmetlerinin planlanması, hastalar ile iletişim kurulması, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetilmesi, doktor ile hasta arasında kurulan hukuki ilişkiden doğan sorumlulukların yerine getirilmesi, kanundan doğan mali, hukuki ve idari yükümlülüklerin yerine getirilmesi, teknik güvenliğin sağlanması ve kamusal yükümlülüklerin yerine getirilmesi amaçlarıyla 3. kişi ve kurumlara aktarabilecektir. Bu kapsamda, Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından işlenen Kişisel Verileriniz;

  • Konsültasyon amacıyla diğer uzman hekimlere,
  • Sigortalı Çalışanlarına,
  • Bağlı Şirket ve Ortaklıklarına,
  • Özel Hastanelere,
  • Tedarikçilerine,
  • Mali Müşavir, Vergi ve Finans Danışmanları ve Denetçileri
  • Hukuk Danışmanı
  • Veri Tabanı (Server) Sağlayıcıları
  • “Klinik Yönetimi Yazılım Programı” Hizmet Sağlayıcısı
  • Web/Tanıtım Danışmanı
  • Tercümanlar
  • Veri Koruma Görevlisi
  • IT Danışmanı
  • Turizm Acentaları
  • Kanunlar çerçevesinde yetkilendirilmiş Kamu Kurum ve Kuruluşlarına,
  • Yargı Makamlarına aktarılacaktır.

KİŞİSEL VERİ İŞLEME SÜRESİ

Kişisel Verileriniz, Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından yasal olarak saklamaya yükümlü olduğu ölçüde ve sürece saklanacaktır. Belgeleme ve saklama yükümlülükleri, ticaret, vergi ve sağlık mevzuatı ile ilgili yerel normlardan kaynaklanmaktadır. Aşağıda gösterilen tabloda Kişisel Verilerinize ait saklama süreleri yer almaktadır.

Kişisel Verileriniz         Saklama Süreleri
Kimlik Bilgileriniz Hizmet Alan Kişiye Sunulan Hizmetin Sona Ermesinden Sonra 20 Yıl
 İletişim Bilgileriniz Hizmet Alan Kişiye Sunulan Hizmetin Sona Ermesinden Sonra 20 Yıl
 Sağlık Bilgileriniz Hizmet Alan Kişiye Sunulan Hizmetin Sona Ermesinden Sonra 20 Yıl
Fotoğraf ve Video                     Bilgileriniz Hizmet Alan Kişiye Sunulan Hizmetin Sona Ermesinden Sonra 20 Yıl
Mali Bilgileriniz Hizmet Alan Kişiye Sunulan Hizmetin Sona Ermesinden Sonra 5 Yıl

MEVZUATLAR ÇERÇEVESİNDE VERİ SAHİBİ YAŞ SINIRI

KVKK kapsamında, hastalar/danışanlar en az 18 yaşını doldurmuş olmak kaydıyla kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin bizzat onay verebilecektir. Bu yaş sınırının altında olan hastaların/danışanların onaylarının kanuni temsilcileri tarafından verilmesi gerekmektedir.

GDPR kapsamında, Avrupa Birliği ülke vatandaşları ile Avrupa Birliği ülkelerinde ikamet eden hastalar/danışanlar, kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin onayları en az 16 yaşında ya da ülkelerinde şart koşulan yaş sınırında olmak kaydıyla bizzat verebilirler. Bu yaş altındaki hastaların/danışanların onaylarının kanuni temsilcileri tarafından verilmesi gerekmektedir.

RIZANIN GERİ ÇEKİLMESİ

Kişisel Verilerinizin işlenmesine ilişkin Op. Dr. ÇAĞRI SADE’ye rıza vermeniz hâlinde, GDPR 6/1/a ve KVKK 5/1 uyarınca yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda verdiğiniz rızayı dilediğiniz zaman geri alabileceğinizi bildiririz. Rızanızı geri alma beyanınızı aşağıda belirtilen irtibat adresimize yine aşağıda belirtildiği şekilde ilettiğiniz takdirde rızanız geri alınacaktır.

GDPR UYARINCA VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARI

Veri Sahibi olarak Kişisel Verileriniz GDPR uyarınca da korunmaktadır. GDPR’ın yetki alanına girildiği hallerde (Avrupa Birliği vatandaşları veya Avrupa Birliği ülkelerinde ikamet edenler) Veri Sahiplerinin hakları şu şekildedir;

  • Erişim Hakkı (GDPR madde 15): Veri sahibi, kendisi ile ilgili kişisel verilerin işlenip işlenmediğini Op. Dr. ÇAĞRI SADE’ye başvurarak teyit etme, kişisel verilerin işlenmesi halinde GDPR m.15’de yer alan detayları öğrenme hakkına sahiptir.
  • Düzeltme Hakkı (GDPR madde 16): Veri Sahibi, Dr. ÇAĞRI SADE uhdesinde bulunan ve tarafına ait değişen kişisel verilerini her zaman için başvurarak düzelttirme hakkına sahiptir.
  • Silme Hakkı (GDPR madde 17): Veri Sahibi, Dr. ÇAĞRI SADE uhdesinde tutulmakta olan kişisel verilerinin silinmesini talep etme hakkına sahiptir. GDPR madde 17’de belirtilen hususlar meydana geldiği takdirde Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından, kişisel verileriniz, gecikmeye mahal verilmeksizin silinecektir.
  • İşlemenin Kısıtlanması Hakkı (GDPR madde 18):
  • Veri Sahiplerinin, Kişisel Verilerinin güncelliği konusunda itiraz etmeleri halinde, Op. Dr. ÇAĞRI SADE tarafından Kişisel Verilerin doğruluğu teyit edilene kadar, Veri Sahipleri verilerinin kullanımının kısıtlanmasını talep etme hakkına sahiptirler.
  • Veri Sahibi, Kişisel Veri işlenme faaliyetinin yasa dışı olması nedeniyle Kişisel Verilerinin silinmesini talep ettiği durumlarda, talebi gerçekleşene kadar verilerin kullanımının kısıtlanmasını talep etme hakkına sahiptir.
  • Veri Sahibi, Op. Dr. ÇAĞRI SADE’nin işleme amacı doğrultusunda artık kişisel verilerine ihtiyacı kalmadığı durumlarda, verilerinin kullanımının kısıtlanmasını talep etme hakkına sahiptir.
  • Veri Sahipleri, GDPR 21/1 maddesi uyarınca işleme faaliyetine itiraz ettikleri durumlarda, Op. Dr. ÇAĞRI SADE’nin veri işlemedeki meşru sebeplerinin Veri Sahibi’nin meşru sebeplerine ağır basıp basmadığı doğrulanana kadar, verilerinin kullanımının kısıtlanmasını talep etme hakkına sahiptir.
  • Veri Taşınması Hakkı (GDPR madde 20): Veri Sahibi, teknik olarak mümkün olduğu taktirde, Dr. ÇAĞRI SADE uhdesinde tutulmakta olan Kişisel Verilerini her zaman için başvurarak, başka bir kontrolöre aktarılmasını talep etme hakkına sahiptir. Ancak işbu hak, veri işlemenin rızaya dayandığı zamanlarda veya sözleşmenin gerektirdiği hallerde kullanabilecektir.
  • İtiraz Hakkı (GDPR madde 21):
  • Veri Sahibi, GDPR Madde 6(1)’in (e) veya (f) bentleri kapsamında profilleme dâhil olmak üzere, Kişisel Verilerin işlenmesine, özel durumuyla ilgili gerekçelere dayanarak itiraz etme hakkına sahiptir. Op. Dr. ÇAĞRI SADE, Veri Sahibinin menfaatlerinin, haklarının ve özgürlüklerinin üzerinde olan veya yasal bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması gibi güçlü bir meşru neden gösteremezse, Kişisel Verileri işleyemez.
  • Veri Sahibi, Kişisel Verilerinin doğrudan pazarlama amaçları ile işlendiği durumlarda, söz konusu doğrudan pazarlamayla ilgili olduğu ölçüde profilleme de dâhil olmak üzere, kişisel verilerinin bu amaçla işlenmesine her zaman itiraz etme hakkına sahiptir.
  • Veri Sahibi, doğrudan pazarlama amaçlarıyla Kişisel Verilerin, işlenmesine itiraz ettiği takdirde Kişisel Veriler artık bu tür amaçlar için işlenmeyecektir.

KVKK UYARINCA VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARI

Kişisel Verisi işlenen gerçek kişilerin KVKK 11. maddesi uyarıca sahip olduğu haklar aşağıdaki gibidir;

  • Kişisel verisinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda sıralanan haklarınızdan kullanmak istediğiniz haklar ya da talepler olması durumunda; GDPR’da yer alan veri sahibi haklarına ilişkin maddeler ile KVKK 11. maddesinde belirtilen haklardan hangisini kullanmayı talep ettiğinizi açık ve anlaşılır bir şekilde belirttiğiniz yazılı başvurunuzu, ıslak imzalı olarak ve kimliğinizi ispat edecek belgelerle birlikte, OP. DR. ÇAĞRI SADE’nin, kurumsal web sitelerinde de yer alan “Abdi İpekçi Cad. no:61/6 Reasürans Han-2 Nişantaşı/Şişli/İstanbul/Türkiye” adresine gelerek bizzat elden sunabilir, noter kanalıyla gönderebilir veya güvenli e-imza ile imzalayarak “info@cagrisade.com.tr” mail adresine iletebilir veyahut KVKK’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilirsiniz. Başvurularınızda, ad-soyad, imza, T.C. Kimlik Numarası/Pasaport Numarası/geçici T.C. Kimlik Numarası, ikamet veya işyeri adresi, e-posta adresi, telefon ve faks numarası, talep konusu unsurların bulunması “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca zorunludur.

Op. Dr. ÇAĞRI SADE, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz (30) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

 

 

RIZA ve ONAY

İşbu Aydınlatma Metnini okuyarak kabul ettiğinizde, OP. DR. ÇAĞRI SADE’nin gerçekleştirdiği veri işleme süreci hakkında tam ve eksiksiz olarak bilgi sahibi olduğunuzu, KVKK ve GDPR tarafından hüküm altına alınan haklarınızı öğrendiğinizi ve Kişisel Verileriniz ile Özel Nitelikli Kişisel Verilerinizin işbu Aydınlatma Metni kapsamında OP. DR. ÇAĞRI SADE tarafından İŞLENMESİNE özgür ve hür iradenizle rıza verdiğinizi kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılırsınız.

Aydınlatma Metnini okuduktan sonra kabul etmeme hakkına sahipsiniz.

RIZA ÇAĞRI SADE, KVKK kapsamında “VERİ SORUMLUSU” GDPR kapsamında “KONTROLÖR” sıfatıyla bildirmektedir.

Saygılarımızla.

KVK AYDINLATMA METNİNİ OKUDUM, ANLADIM,  KABUL EDİYORUM

 

Geri Bildirim gönder...

Yorum Yaz

ADRES

Head Office

Abdi İpekçi Cad. No: 61/6 Reasürans Han 2
Teşvikiye, Nişantaşı 34367 - İstanbul, TÜRKİYE

Branch Office

Branch Office

ул. Влае бр. 87
Skopje – Macedonia

TELEFON / E-POSTA

T (TR) :
+90 212 248 08 08

Mobil :
+90 532 452 57 24

WhatsApp:
+389 70 307 529

Viber:
+389 70 307 529

E-Posta :


T (MK) :
02/3133-313

T (MK) :
075402-000

E-Posta :


Tek Tuşla Bize Ulaşın / One touch come to us

Open chat